Companyies De Baix Cost

Páginas: 3 (552 palabras) Publicado: 19 de abril de 2012
La innovació a les companyies de baix cost
La innovació va tan unida a la funció empresarial que alguns economistes, com Schumpeter, la consideren la nota definitòria de l’empresari. La funcióempresarial, segons aquest autor, consisteix a fer noves combinacions en l’àmbit econòmic. Aquestes noves combinacions es poden referir a:
* la introducció d’un nou bé o servei;
* la introducciód’un nou mètode de producció;
* l’obertura d’un nou mercat;
* la conquesta d’una nova font d’aprovisionament, i
* la creació d’una nova forma d’organització de la indústria.
Aquest exempleil·lustra perfectament la idea que tractem de desenvolupar. Arran dels esdeveniments de l’11 de setembre i la desacceleració de l’economia dels principals països industrialitzats, hi ha hagut un fortdescens del turisme, especialment del trànsit aeri. La majoria de les companyies aèries s’han enfrontat a fortes pèrdues.
No obstant això, tot i aquesta situació general, han aparegut les anomenadescompanyies aèries de baix preu, com EasyJet, Ryanair, Air Berlin, Hapag Loyd, etc., que estan aconseguint un gran èxit i beneficis elevats gràcies a la innovació, a una nova concepció estratègica delnegoci que suposa una nova combinació dels factors de producció basada en una relació finalitats-mitjans diferent. És a dir, l’objectiu o finalitats de l’empresa són els mateixos -transportar viatgersamb avió-, però els instruments o mitjans són diferents. Fonamentalment, els mitjans o factors d’innovació són els següents:
* Utilització d’internet per a la reserva i compra del bitllet.
* Úsexclusiu del bitllet electrònic, és a dir, eliminació dels bitllets com ha estat i continua sent habitual en les altres companyies.
* Amb això, eliminació de comissions a intermediaris.
*Utilització d’aeroports petits però propers a les grans ciutats, com, per exemple, Girona-Barcelona i Frankfurt-Hahn, amb la qual cosa no només aconsegueixen una reducció considerable de costos, sinó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • terra baixa
  • terra baixa
  • terra baixa
  • Terra Baixa
  • las rias baixas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS