Comparació de la teoria política de Plató i Aristòtil

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
Sara Colomé
Comparació de la teoria política de Plató i Aristòtil


Plató i Aristòtil van ser dos filòsofs grecs molt importants en les seves respectives èpoques. Entre les seves teories,establiré una comparació de les seves teories polítiques.
En primer lloc, la teoria política de Plató no fa referència a l’origen de la polis. Per una altra banda, no parla de l’esclavització ni fareferència a cap classe sense logos(raó). En canvi, la teoria política d’Aristòtil diu que l’origen de la polis és primer la família, seguidament el poblat i finalment la polis. Per una altra banda, afirmaque la polis és naturalista i esclavista, és a dir, que existeix l’esclavitud perquè hi ha una classe inferior, sense logos.
En segon lloc, Plató divideix els ciutadans d’una polis segons les sevesfacultats: hi ha els productor o artesans que s’encarreguen d’abastir la polis i són concupiscibles, els guardians que s’encarreguen de protegir la polis i són irascible i els governants ques’encarreguen de governar la polis i són racionals. En canvi, Aristòtil divideix els ciutadans en només dues classes: els ciutadans, que són els guerrers, els sacerdots i els governants, i les no ciutadans, quesón els esclaus, els agricultors i els artesans.
En tercer lloc, Plató diu que la millor forma de govern és l’aristocràcia ja que és el govern dels més savis. En canvi, Aristòtil diu que la millorforma de govern és la politeia (república) que és el govern de les classes mitjanes i que, al tractar-se d’una classe entre mig de dos extrems, vetllarà pels interessos de tothom i al ser majoria aportaràequilibri i harmonia. Per una altra banda, els dos filòsof estan d’acord en que la pitjor forma de govern és la democràcia ja que el poder estar en mans del poble (ignorants) i, per tant, no seria elgovern dels més savis sinó que seria el govern del més popular
Per últim, Plató diu que una polis serà justa quan les tres virtuts estiguin en el seu perfecte equilibri, és a dir, que quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COmparació entre Aristòtil i Plató
  • Comparació Entre Hume I Aristòtil
  • comparacio Plató Aristòtil epicur ...
  • Plató-Aristòtil
  • Plató I Aristòtil PSICOLOGIA
  • Plató I Aristòtil
  • Plató i aristòtil
  • Plató i Aristòtil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS