Comparació dels dos textos el de jaume roig amb el de bernat metge i tambe comparar tots aquests tots els dos textos plegats amb els arguments i les obres de san isabel.

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 29 de febrero de 2012
Comparació dels dos textos el de Jaume Roig amb el de Bernat Metge i tambe comparar tots aquests tots els dos textos plegats amb els arguments i les obres de San Isabel.

Els dos textos narratiusel de Jaume roig amb "lo somni" i el de Bernat Metge amb "espill", tots aquests dos textos són plens de posicions i meynsperasions per la dona, al qual representen la dona com un esser no complit, ésde molta baixa condeció respecte l'home. I fins i tot representant la dona com un demoni.

En el text de Bernat Metge el més destacat és que l'autor Bernat Metge deu que la dona és un esser lleig iboig, i té un olor molt pudor, i tots els perfums que posa per treure el olor pudor no el serveix de res, perquè ell sempre té el mal olor. A continuació critica la dona a més profonditat, dient que ladona té moltes problemas com el currament, perdre els dents rapidament, etc. Així mateix el Bernat Metge propasa que la dona no serveix de res, i mai arribara a allò que desitjava, a més a més comque la dona no serveix de res ella va apranen coses de la vida, com coneixer herbes, coses de cuina, etc; per desgnar que és una cosa important a la vida, però per l'autor això no serveix de res itampóc no l'emporta aquestes coses, sinó que el critica més i fins i tot reia d'ella, com reint del comportament que fan, i en espicial com porten els cabells i com las agrada portar-ho, etc.

Finalmentel Bernat Metge continua els seus arguments contra la dona, representan l'idea de que el mal i el dolor que aguntaven les dones per fer les més guapes no els serveix de res, i per citar un exemple detreure els pèls del front, coll, celles, etc. Tot aixó no els fara més guapes, sinó el contarari per l'autor perquè aixó els fa que seguin més males i llitjes, etc.

En canvi el text de Jaume Roigcritica la dona d'un altre manera, és a dir, represnten la dona com sí no fa res, no treballa, té molta mandra, ni per servir a ella mateixa com per exemple la mandra que té per treure els guants de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Israel i judà- els dos regnes
  • Estudio comparativo de dos textos
  • comentari de text els dos campanars
  • Tots Els Detectius Es Diuen Flanagan
  • Tots Els Ports Es Diuen Helena
  • tots els detectius es diuen flanagan
  • Activitats he jugant amb els llops
  • “El paper dels educadors en els processos socioeducatius amb la infància amb discapacitat en el període entre guerres...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS