Comparació Maria Rosa I Mar I Cel

Páginas: 3 (659 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
COMPARACIÓ MAR I CEL, MARIA ROSA I TERRA BAIXA

Mar i cel, Maria Rosa.

Aquestes obres son unes de les obres més importants de Àngel Guimerà i per lo tant també unes de les millors obres delsegle XIX.
L'acció de Mar i Cel se situa en alta mar durant la primera meitat del segle XVII. L'obra explica l'amor impossible entre un pirata musulmà i una noia cristiana i on la religió cobra moltaimportància. Està escrita en vers i és de tipus ‘’historicoromàntic’’
En Maria Rosa, la trama de l'obra descriu les tràgiques passions amoroses i les accions sexuals reprimides en el triangle queformen la Maria Rosa, l'Andreu i en Marçal, els tres principals protagonistes. La Maria Rosa, que es casarà amb l'Andreu, veurà com el seu marit és acusat de la mort del capatàs i enviat a una presó deMelilla, on morirà. Més endavant el Marçal, el culpable real de l'assassinat, aconsegueix de casar-se amb la vídua, desig que tenía des que es van conèixer. Però quan la Maria Rosa s’assabenti esproduirà el desenllaç fatal.
La principal semblança que tenen entre si es que totes son tragèdies romàntiques encara que a Maria Rosa se li considera una obra més realista que romàntica. Però totes tres esbasen per ser realistes i romàntiques. Reben aquest nom perquè totes tenen un final tràgic amb la mort d’algun dels protagonistes on moren per amor. Però no es pot dir que totes les obres són tràgiquessinó que ben bé l’obra tràgica es Mar i Cel. I Maria Rosa i Terra Baixa es limiten a ser drames.

Saïd, Marçal

Tots dos personatges mostren les seves parts més dures i les seves parts méstendres. Per exemple en Saïd comença l’obra interpretant a un home dur i respectat per tots els corsaris i l’acaba interpretant un paper on el seu comportament ha sigut modificat a un molt més sensiblearribant fins al punt de morir per l’amor que sent per Blanca. Mentres que l’Andreu es passa la majoria part de l’obra fent veure que es un personatge bastant dèbil i que no lluita pel que vol, (es a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS