Comparación de aristòteles y platón

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 23 de enero de 2011
EXERCICI DE COMPARACIÓ: PLATÓ I ARISTÒTIL

Plató, deixeble de Sòcrates i mestre d'Aristòtil, va nèixer a Atenes l'any 427 aC.
En Plató podem trobar la teoria de les idees (la seva més famosateoria), on sosté que totes les coses del món sensible són imperfectes, i hi ha altres coses perfectes i autònomes (les idees) de caràcter ontològic molt superior, que no són perceptibles mitjançant elssentits. La contraposició entre la realitat i el coneixement es descrita per Plató en el conegut “mite de la caverna”. Per a Plató, la única manera d'accedir a la realitat intel·ligible era mitjançantla raó i l'enteniment, on els sentits no juguen cap paper.
Aristòtil, deixeble de Plató, va néixer a Estagira (Macedònia) el 384 aC.
Aristòtil inicia el seu propi sistema filosòfic amb la crítica alplatonisme. Aristòtil perfila termes com “substància”, “essència” i “forma”. La “teoria” de dit filòsof, gràcies a la seva dedicació a la recerca biològica i l'observació de la fauna marina, es basavaen que l'única realitat és el món que tenim al davant: un sol, el món real, físic, dels éssers, i de la constant transformació d'aquests.

Procedim, doncs, a comparar Plató i Aristòtil. Començaréamb les similituds entre aquests. En primer lloc trobem un dualisme platònic que es manté en la seva filosofia, però amb un cert desplaçament: ja no hi ha un món intel·ligible (perfecte) i un mónsensible(imperfecte) com a la teoria platònica, sinó dos mons absolutament diferent en la realitat física que s'anomenen món sublunar (imperfecte) i món supralunar (perfecte) i per tant el món perfecte éssuperior a l'imperfecte. Aristòtil també fa la tripartició de l'ànima com Plató. En quant a l'ètica, retrobem l'afirmació “L'ésser humà aconsegueix la vertadera felicitat en la contemplació, és a dir,Només el savi és realment feliç. Per últim, tant Plató com Aristòtil mencionen l'existència de Déu com a una forma purament eterna i perfecta.
Tenen moltes semblances, encara que també hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación Platón Aristóteles
  • Comparacion Entre Platon Y Aristoteles
  • Comparación entre Platón y Aristóteles.
  • Comparacion De Platon y Aristoteles
  • COMPARACIÓN ENTRE PLATÓN Y ARISTÓTELES.
  • Comparación Platón y Aristóteles
  • Comparación de la antropología de platón y aristóteles
  • Comparacion de aristoteles con platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS