Comparacion Claudi Y Creont

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
1)El franquisme: una dictadura militar

Un regime polític totalitari

Franco (1939-1975) va estar molts d’anys a una dictadura i s’oposava al comunisme, marxisme… Ostentava el títol deCaudillo. Tenia tot el poder damunt la part civil i damunt l’exèrcit. El primer que va fer fou declarar il·legals tots els partits, sindicats i associacions politiquees i els seus militants van serperseguits i empressonats. L’únic partit que hi havia era “La Falange” (Franco era el dirigent màxim) i només hi havia un sindicat (CNS) que depenia de “La Falange”. Les eleccions varen sersuprimides. El càrrec era vitalici (per tota la vida) i a més tenia el dret d’anomenar al seu sucessor. Les institucions varen ser eliminades i també la Constitució de 1931. Es varen abolir elsestatuts de Catalunya i País Basc. També es varen prohibir totes les manifestacions.

Els suports socials del franquisme

Per la gent que estava en contra de la república la dictadura de Francoera beneficiosa. La gran burguesía estava d’acord amb Franco perquè ells tenien les seves terres i podien fer el que volguessin. També va eliminar la millora dels privilegis dels treballadors.L’exèrcit era l’encarregat d’exercir càrrecs polítics. Franco va imposar un altre pic la religió cristiana perquè l’església tenia molt de poder i era millor que estigués al seu costat. Va suprimirel divorci, el matrimoni religiós es va reintroduir i una part dels imposts obligatoriamente anaven cap a l’església.

Les relacions exteriors

A partir de 1939 hi ha una amistat entreAlemanya, Itàlia i Espanya. Franco va donar l’ajuda a Hitler a través d’un exèrcit “División Azul” i els va enviar a Rússia. Podem establir tres etapes:
- No s’ha de perpetre el feixisme i quanAlemanya i Itàlia cauen Espanya s’ailla. Quan va acabar la 2ª Guerra Mundial es crea l’ONU i retira als embaixadors espanyols dels Estats democràtics.

-A partir de l’any 1950 comença...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación Entre Antígona Y Creonte
  • creonte
  • Creonte
  • claudia
  • claudia
  • claudia
  • Claudia
  • Claudia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS