comparacion de las crisis

Páginas: 10 (2477 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Crisi 1873
Antecedents:

El Regne Unit es troba dins del marc del liberalisme econòmic, que significa que no intervenia en l'economia ni en el funcionament del mercat deixant a les empreses llibertat per a poder dur a terme les seves activitats.
Abaratiment del transport degut a la generalització del ferrocarril.
El Regne Unit era la principal economia mundial, degut al gran augment delsector industrial que era des de la segona meitat del segle XIX el sector econòmic més important, degut als canvis provocats per la revolució industrial que va permetre una important explotació del sector del sector tèxtil. Paral·lelament altres països van començar a produir maquinaria industrial fet que va causar provocar competència per al mercat internacional i marcant la fi del monopoli anglès isaturant el seu mercat (degut a les noves facilitats en el transport comentades anteriorment).
L’excés de capacitat productiva fa abaixar el preu dels aliments creant un excés d'oferta i per tant una superproducció en l'àmbit agrícola degut principalment al comerç a nivell internacional que per culpa de l'abaratiment del transport va fer que fossin més barats els productes d’altres països queels produïts en el propi, provocant que els productes agraris del propi país no puguin ser venuts perquè el seu preu no es prou competitiu.
El context tant agrari com industrial del moment va generar una davallada dels preus fallida borsa... La no regulació del mercat va fer que els béns tinguessin un preu per sota del cost de producció fent que hi hagi una sobreproducció per aquesta baixada depreu. SERGIO EXPLICA MILLOR QUE PASSA AMB LA BORSA QUE NO M'ACLARO.
Es provoca una caiguda dels preus en picat degut a la falta de demanda i deguda a l'acumulació industrial es tancaran fàbriques quedant obrers a l'atur i perdent molts diners els capitalistes.

(quan?)La fallida de la borsa de Nova York va estar relacionada amb la caiguda del valor dels bons ja que va arribar un moment en el quela producció de la industria dels ferrocarrils no va ser tant elevada com per poder remunerar el volum de bons emesos (ACCIONS PER SOBRE DEL SEU PREU REAL), aquest fet va afectar greument a l’economia del Regne Unit que estava molt lligada a aquest problema financer (COM AFECTA?).
Aquesta crisi per sobreproducció era quelcom mai vist i difícil de poder entendre ja que en cap altre moment de lahistoria la gent podia passar gana per que hi havien masses productes agraris en comptes de ser el motiu l’escassetat dels mateixos, QUE PASSA AMB L'ATUR, AMB LA MONEDA, EL MERCAT? Ens falta situació social i el mercat!!


De l'empobriment de moltes ciutats Europees se'n va derivar un important flux migratori cap a Amèrica, tant Estats Units com Canadà i altres països d'Amèrica LlatinaImperialisme:
Una de les vies de sortida per a la crisi va ser l'Imperialisme, no només en busca de matèries primeres sinó amb l'objectiu d'establiment d'u mercat interestatal amb les colònies i poder vendre tota la sobreproducció, un clar exemple és la producció tèxtil que el Regne Unit vendria a la Índia tot i ser aquest darrer país un gran productor d’aquest bé.
En aquest context, molts estatsinicien polítiques intervencionistes i en molts casos autàrquiques per evitar els problemes de la lliure competència (tancant el comerç entre el propi país i les seves colònies), el pensament que l’economia ha d’estar controlada per l’estat es fa patent en molts països. També s'aplica un model proteccionista, amb la fi de protegir de la competència exterior la indústria i l'agricultura nacional.

ElRegne Unit deixa de ser la principal potencia mundial EN FAVOR D'USA??





Crac del 29:

Durant els anys vint els Estats Units i Europa es troben en el marc del liberalisme econòmic, l'estat només mirava de preservar la propietat privada i el lliure mercat i no hi havien mesures tals com l'existència de seguretat social, subsidis d'atur, o estaven vagament desenvolupats i no cobrien a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación crisis 2008 y crack del 29
  • Comparación crisis económicas 1930
  • Comparación Entre El Crack Del 29 Y La Crisis Actual
  • Comparación Crisis
  • comparacion de la crisis economica de ahora con la de hace85 años
  • Comparacion de la pelicula "Tiempos Modernos" con la crisis de 1929 en latinoamerica
  • Comparacion De La Crisis De 1929 y La Crisis De 2008
  • comparaciòn de crisis 29 y 70s

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS