Comparacion Mill

Páginas: 4 (878 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2013
Compareu la concepció que té Mill de la funció de l’Estat amb una altra concepció d’aquesta funció que es pugui trobar en la història del pensament.

Tant Plató com Mill són dos autors queestabliran un model de societat amb diferents característiques.
Plató dissenya una societat perfecta que es relaciona amb la concepció tripartida de l’ànima (concupiscible, irascible, racional). Hi had’haver tres classes socials basades en la part dominant de l’ànima (treballador, guardià, governant), i segons la part més desenvolupada, aquests hauran de ser educats en funció d’unes virtuts determinades(temprança, fortalesa, saviesa). Plató, llavors, establirà una clara correlació entre l’ànima i l’estat.
Mill, contràriament, no fa partició de l’ànima i deixa a lliure elecció de cadascú laprofessió que vol realitzar, considera que la llibertat individual és un paràmetre imprescindible per la formació de l’Estat. A diferència de Plató, Mill no serà determinista, i les persones mai estarancondicionades des de que neixen.
Mill defensa que el valor fonamental de l’Estat és la llibertat, i aquest és el bé suprem de la democràcia. Aquest sistema és una manera de fer compatible la llibertatindividual, i la mínima intervenció de l’estat, que només intervindrà com a poder delimitador, on el respecte per els demès serà molt important. Per tant, Mill defensarà que el sistema més adient seràla democràcia representativa, el poder recau en el poble. Plató, criticarà fortament aquest sistema, i creu que el govern ha de pertànyer a uns quants, que seran els savis i els filòsofs educats envirtut de la racionalitat i són els únics que contemplen la idea del bé, Plató els anomena el govern dels millors (aristocràcia).
En part, Plató i Mill coincideixen en un punt principal, un delsproblemes de la democràcia,
i és que creuen que la majoria no sempre tindrà la raó, i la llei de la majoria pot fer que el govern esdevingui el govern de la mediocritat.
Finalment mentre que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación Burke, Marx y Mill
  • Mill
  • Miller
  • Millos
  • Mill
  • Millan
  • Miller
  • Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS