Comparació Mar i Cel de Dagoll Dagom

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2014
Comparació Mar i cel Dagoll Dagom
La principal diferència com és evident Dagoll Dagom protagonitza un musical, on els escenaris van variant en la majoria de les escenes. En l’escenaprimera ens trobem en el punt de vista dels cristians, es tracta d’un flashback, on el rei, la reina, el patriarca, el noble el Lerma i el nostre personatge Carles discuteixen si expulsar els moriscos.Finalment decideixen fer-los fora. És una gran diferència amb la obra directa de Guimerà, ja que el real comença directament amb el punt de vista dels moriscos, que ja estan en el seu vaixell, fent depirates i perseguint a tots els cristians.
En l’obra Dagoll Dagom, els pirates comencen a lamentar la mort d’aquells moriscs que han perdut la vida en la lluita, tot cantant amb laments tiren elscossos a la mar. A continuació, es posen feliços pensant en el botí tant gran de presoners ben vestits i calçats que podran pagar rescats amb or i joies. Mentrestant els presos demanen pietat des de lesgarjoles. Busquen un tros de pa o aigua moren de fam.
En el llibre podem llegir com Joanot veu des de una finestra, com tiren per la borda els cossos, tan Blanca com Joanot queden esgarrifats.
Enles dues obres es representa la terrible escena que va viure Saïd quan només era un nen, la diferència és que la versió real ens representa la història d’una manera no tan impactant directa i dolorosacom a Dagoll Dagom. En el musical s’emporten al pare després d’haver-lo matat, la mare exclama que els maten només per ser diferents. El que si que pasa en comú és que maten a la mare i aquesta demanavenjança a Saïd. També en les dues històries Blanca es lamenta.
En la història de Guimerà, Blanca es pregunta molt sovint si Carles vol realment tot el millor per ella tancant-la en un convent.Blanca reflexiona sobre els seus sentiments cap a Saïd i si realment és bona persona.
En la obra de Dagoll també trobem un personatge força peculiar, que és Idriss, al principi se’l presenta com només...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparació Maria Rosa I Mar I Cel
  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS