Comparació romanic i gótic

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013


Comparació

El frontal és d'autor desconegut com a la majoria d'obres romàniques en quan el tríptic està fet per El Bosch (Hertogenbosch, 1450-1516). També es pot diferencia en el any en queestan fetes ja que el frontal és més posterior, del any 1170-1190i el trìptic del 1500-1505. la técnica també és diferent en el romanic feien servir el tremp d'ou i sobre fusta o els absis i en eltríptic és fa servir pintura al oli sobre taula. Les mides del frontal són de 1,04 x 1,75 m i el tríptic són de 2,20 x 1,95 m. En quan el tema els dos representen el mateix és a dir que tenen un temareligiòs però el romanic només es centra en els personatges i el gótic també peró tambe amb la natura i el paisatge. La localització del frontal és al MNAC de Barcelona i el tríptic al Museu del Prado deMadrid.

El frontal de Santa Maria d'Avià esta dividit compositivament en dos registres trencats a la part de adalt estructurats en diverses escenes o vinyetes amb intencionalitat narrativa. En quanel tríptic del Jardí de le delícies té tres retaules que formen un sistema compositiu igual. El espai esta dividit en tres franges horitzontals.
En el frontal tots els prsonatges mostren hieratisme imoastren una certa humanització, tampoc s'esforsaven a l'hora de fer el fons i així el personatge destacava molt més, en el tríptic els personatges presenten una magnífica galeria de gestos iexpressions tractats en tots els casos amb una minuciositat extrema i comparan amb el romànic els personatges són més realistes. En el frontal es caracteritza la utilització de la prespectiva jerarquica i enel triptic podem dividir-lo en dos parts: taula central que és on esta respresentat el paradís i la taula dreta on és pot veure representat el infern.
EN el frontal s'utilitzen colors purs i plans iles figures estan delimitades amb l'us d'una linies negresi en quan el tríptic el autor es bassa molt més amb colors suaus i forts i amb i la llum.

En el centre de la imatge podem observas a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gòtic i Romànic-Arquitectura
  • Art romànic i gòtic
  • Art Romànic I Gòtic
  • L'art romanic i gotic-T3 POLIS 2
  • Comparació Entre Hume I Aristòtil
  • Heraclit i Parmenides: comparacio
  • Comparació pestalozzi i fröbel
  • La societat feudal i l'época del romànic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS