Comparació Sofistes Sòcrates

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
Comparació Sofistes i Sòcrates

Els Sofistes i Sòcrates eren personatges totalment oposats, ja que Sòcrates creia que els Sofistes degradaven la política atenesa.
Els Sofistes eren estrangersarribats a Atenes en busca d’oportunitats, i que no poden participar a l’Assemblea per tant fan de consellers polítics. Per altre banda, Sòcrates era atenès, encara que no participa activament al’Assemblea veu com els Sofistes degraden la democràcia Atenesa.
Sabem que els Sofistes cobraven per el seu ensenyament i que s’autodenominaven savis, en canvi Sòcrates ensenyava sense cobrar i admetia la sevaignorància. (Només sé que no sé res).
Primerament, sabem que tant els Sofistes com Sòcrates es basaven en l’antropologia, en l’ètica i la política.
Els Sofistes creien que la virtut (areté) espodia ensenyar, ja que aquesta es demostra amb el triomf polític, i això es pot ensenyar. En canvi Sòcrates creu que la virtut no es pot ensenyar, ja que cadascú la té a l’ànima, per tant el que podem ferés descobrir-la.
Els Sofistes creien que el savi era aquell que sabia manipular als interlocutors, en canvi Sòcrates creia que el savi era aquell que era virtuós i bo.
Sòcrates defensa que laveritat existeix, i que aquesta és universal, per altre banda, els sofistes creuen que la veritat és relativa (relativisme moral), és a dir, que la veritat depèn del punt de vista de cadascú, cadascútindrà la seva pròpia veritat.
Aquests últims creien que el millor mètode d’ensenyament era l’erística, un mètode que es basa en la retòrica, la controvèrsia, els debats... Al contrari, Sòcrates creia queel millor mètode era la maièutica, l’objectiu de la qual és arribar a la veritat mitjançant preguntes i reflexions.
Sòcrates diu que coneixem mitjançant la raó i els sofistes són sensistes, és a dir,creuen que el coneixement es basa en els sentits.
Sócrates pretén educar a la gent perquè siguin bons ciutadans i trobin la virtut en la seva ànima, en canvi els sofistes eduquen per a crear...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Sofistas Y Socrates
  • Sócrates y sofistas
  • Sofistas Y Sócrates
  • Sofistas y socráticos
  • Socrates y los sofistas
  • Socrates y los sofistas
  • Sócrates y los Sofistas
  • Sofistas y socrates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS