Competènies Bàsiques

Páginas: 3 (581 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
TEMA 3
* Competències bàsiques: aprendre a ser competent
Es parla de competències per la irrupció de les TIC i Internet, que fan replantejar les finalitats de la formació; l’ informació esta al’abast de tothom; cal desenvolupar habilitats per filtrar i analitzar la informació necessària; es necessiten persones formades per treballar en el sistema econòmic actual; la nova societat necessitanova formació.
* Definició de competència son les capacitats, habilitats, valors, actituds, coneixements que un jove ha de desenvolupar a l’ensenyament obligatori per tal d’aconseguir la sevarealització personal per tal de ser un membre actiu en la societat, integrar-se, i que hi participi de manera crítica i constructiva. Ha de saber fer, saber ser, saber estar, saber, saber actuar, saberviure i saber conviure.
* Aprenentatge per competències És la capacitat o habilitat, el domini i l’aptitud d’efectuar tasques o fer front a situacions diverses de forma eficaç e un context i escenarideterminat. Per aquesta raó es necessari mobilitzar actituds, habilitats i coneixements al mateix temps i de forma interrelacionada.

* Currículum implica la finalitat de que els alumnesadquireixin les eines per tal d’entendre el món i de ser membres actius i crítics de la societat. Intenta que l’aprenentatge sigui significatiu i aplicable amb nous coneixements en diferents contextos isituacions de la vida quotidiana (aprenentatge funcional). Procura l’autonomia de l’alumne, integració de coneixements i funcionalitat dels aprenentatges al llarg de la seva vida.

* Competènciesbàsiques
* Comunicatives (saber comunicar, saber interaccionar oralment i escrit)
* Comunicativa lingüística i audiovisual
* Artística i cultural
* Metodològiques (convertir informació enconeixement, desenvolupar esperit crític, responsabilitat, disciplina)
* Tractament de la informació i competència digital
* Matemàtica
* Aprendre a aprendre
* Personals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proyecto Competenias
  • Competències bàsiques
  • Compentencies Basiques
  • competenias
  • Competenias
  • Competenias
  • El Mercado De Competenia Perfecta
  • Preguntes bàsiques de cultura religiosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS