Complements

Páginas: 7 (1611 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
Majestat de Batlló
La Majestat de Batlló, és una imatge de fusta policromada del segle XII, de la cual no sabem l’autor. La imatge representa Crist sacrifiat, en actitud de Crist Majestat, sense aparençes de sofriment. Va ser trovada a la comara de la Garrotxa, als Pirineus catalans i es una de les peçes mes interesants de l’art medieval conservades a Catalunya. El cos i el cap están fets defusta de noguera i el braç dret de fusta de salze, el pal de la creu d’om, i el travesser d’alzina. Està endrepada parcialment i policromada al tremp. El nom de la imatge prové del col·leccionista Enric Batlló Batlló que la va comprar al mercat d’antiguitats de la Diputació de Barcelona l’any 1924.
Sant Climent de Taüll
L’obra que vam veure de Sant Climent de Taüll, va ser l’Absis centrald’aquesta bonica església. Es una pintura mural, que com ja he dit pertany a l’església de Sant Climent de Taüll, a la comarca de la Vall de Boí, i es troba al MNAC gràcies a la tècnica de strappo. L’autor és anònim pero és conegut com el mestre de Taüll. Aquesta obra, gràcies als trets característics i diferencials, està considerada un dels exemples més purs de l’art romànic europeu i una de les iconesmés representatives de l’art romànic català, especialment per la força del seu rostre.
Mare de Deu de Ger
Aquesta obra es una esultura romànica de fusta, l’autor de la qual no hem aconseguit esbrinar. Va ser trobada, i per tant la seva procedència es de Santa Coloma de Gerpertanyent a la comarca de la Baixa Cerdanya i actualment es troba exposada al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona).Es una figura exempta, i podem saber que es romànica per el seu caràcter fred i poc femení, ja que no trobem cap signe en el cop amb aquest caràcter, per tant es asexualitzada. A més te una postura molt rígida i recorda a un seient per al nen, el qual tampoc ho sembla, ja que té cara de persona gran i te un gest no comú en aquesta edat. També trobem una relació entre mare i fill peculiar, no hi haamor paternal.
Frontal d’altar d’avià
Aquest frontal, es un retaule romànic català, ja que va ser trobat a l’església de Santa Maria d’Avià, a la comarca del Berguedà, tot i que actualment s’exposa al MNAC, i a la parròquia hi ha una rèplica. Es creu que es del segle XIII o anterior i l’autor es desconegut. En ell podem veure d’influència bizantina del moment, i com també era típic de l’estil,veiem que està dividit per carrers en cinc espais, i en el centre tenim a la mare de Deu i al nen, també podem apreciar que les figures són molt rígides i allargades. En l’espai inferior esquerre podem veure als reis que van a veure el nen Jesús i representen les tres edats de l’home, i com a curiositat podem dir que no apareix el rei negre, ja que encara no tenien aquesta idea, una altrecuriositat és que en l’espai inferior dret podem veure que la Verge Maria té un coixí al cap per simbolitzar que el fet de que parir es molt terrenal.
Mare de Déu dels consellers.
És una pintura del Gòtic, on el tema principal és la Mare de Déu i el nen. Veiem que ja s’ha quedat enrere l’encarcarament de les figures Romàniques, que les postures són molt més naturals i hi ha més expressivitat. L’autordel quadre és Lluis Dalmau un valencià que va viatjar a Flandés on apren molt de la pintura flamenca i comença a plasmar la perspectiva. En l’obra podem veure els retrats personalitzats dels consellers amb molt de detall. Dalmau aconsegueix molt bé les textures de la roba. La seva técnica es l’oli de llinosa, la capacitat retratista i la incorporació del paisatge com a fons.
Lucrècia
És unaesultra exempta, no policromada, de l’any 1804, l’autor de la qual es Damià Campeny, un escultor neoclàssic i català que va aconseguir una beca per anar a Roma i aprendre escultura als 18 anys i va tenir especial relació amb Antonio Canova. Però des de Barcelona el controlaven i havia d’enviar obres seves perquè es creguessin que feia feina. Amb la Lucrècia va deixar al·lucinat a tothom, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Complements de la comunicació
  • Complements verbals
  • Complements Verbals 1
  • Complements De Objet Direct
  • Complements i altres
  • Els complements verbals
  • Complements del verb 1
  • Determinació espectrofotomètrica de ferro en complements vitamínics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS