Comportament Agressiu

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015
Mòdul 2
És difícil per a un docent diferenciar entre les dificultats de regulació del comportament i els trastorns del desenvolupament i mentals? Per què?
Sí, és difícil diferenciar-ho i ja ho notemde base quan s’etiqueten als nens com a “trastorns de conducta”, “alteracions de comportament”...on costa diferenciar un o altre.
A més, és difícil discriminar-ho perquè els infants i joves ambdesordres mentals solen manifestar part dels símptomes del trastorn a través d’alteracions motores, sensorials, perceptives o de la consciència que distorsionen la conducta de manera important. Dit d’unaaltra manera, és difícil diferenciar-ho perquè alguns símptomes claus del trastorn mental es poden trobar també en adolescents normals i, per tant, poden fer pensar en l’existència de patologia.
Tambécal comentar que els docents tendim a veure i a percebre només els símptomes més comportamentals sense tenir present el que prové del malestar de l’alumne. Una de les dificultats és fixar-nos només enels comportaments sense anar més enllà. Són persones que pateixen. És una manera d’expressar el seu malestar personal, com l’expressió de molts adolescents per elaborar els seus conflictes.
Laconducta i les seves alteracions es poden considerar com una manera que té l’adolescent d’interactuar i fer-se present davant els altres. Winnicott (2003) ho resumeix dient que la conducta antisocial ésl’expressió d’una reivindicació.

Creus que té efectes importants en la pràctica educativa no discriminar-ho adequadament? Quins?
Sí, que té efectes importants.
És important diferenciar-ho perquè ens potajudar en el moment de pensar en com acollir i acompanyar els alumnes a partir de les seves necessitats.
Els trastorns mentals greus en els infants i adolescents, a diferència dels dels adults queimpliquen un criteri de cronicitat, amb un tractament precoç es poden evitar en molts casos la cronificació de la patologia i proporcionar elements a la família i pacient per fer front a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comportamento ejecutivo
  • comportament
  • Demanda i comportament del consumidor
  • Modelo De Comportamento De Compra
  • El comportament individual i social
  • comportamento magnetico de los materiales
  • Comportament de l'oferta de treball a nova zelanda
  • Pac3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS