comportaments dels agregats economics

Páginas: 9 (2234 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2013
1. Definiu els següents conceptes i a continuació raoneu la certesa o falsedat de les afirmacions que es fan.

a) Flux circular de la renda.
El flux circular de la renda és un mètode pel qual l’empresari proporciona feina al treballador i amb això una remuneració, i a més a més proporciona un servei, del qual se’n beneficia el treballador que és el que gasta el seu sou amb el servei queofereix el mateix empresari.
“El flux circular de la renda és un mètode de càlcul que ens permet conèixer les rendes que es generen en els diferents sectors productius de l’economia.”
Aquesta afirmació és falsa, ja que el flux circular de la renda no avarca tots els processos productius sinó que només es centra en l’economia domèstica i el sector productiu privat. Per tant, l’únic que pot calcular elflux circular de la renda depenen de quin enfocament se li doni (producció, renda o despesa) però sempre excloent-hi el sector públic i el sector exterior.

b) Producte Interior Brut (PIB).
El Producte Interior Brut és la magnitud que mesura en unitats monetàries el valor de béns i serveis finals produïts a l’interior d’un país durant un període, generalment un any, i destinats a la venda.“El PIB és una variable flux perquè ens permet calcular la riquesa acumulada en un país fins a un determinat moment.”
Aquesta afirmació és certa. El PIB pot variar, depenent de l’any, ja que no fa referència a la riquesa acomulada prèviament fins un determinat moment.

c) Formació Bruta de Capital (FBC).
La Formació Bruta de Capital és la inversió bruta de capital d’una economia en un períodede temps determinat. Dins d’aquesta s’engloba la Formació Bruta de Capital Fix que representa el valor de béns duradors i la variació d’existències que representa la diferència entre entrades i sortides durant un període determinat.
“La FBC recull el valor dels béns duradors que es consumeixen durant un any.”
Aquesta afirmació és falsa, ja que la Formació Bruta de Capital Fix que és la querepresenta el valor dels béns duradors, destinats a finalitats no militars adquirits per les empreses a fi d’utilitzar-los durant més d’un any en els processos productius, és a dir que aquests béns duradors es consumeixen durant més d’un any.

d) Renda Nacional (RN o PNNcf).
La Renda Nacional, és una magnitud econòmica que està composta per tots els ingressos que reben tots els factors productiusnacional durant un cert any desconnectant tots els béns i serveis indeterminats que s’han utilitzat per produir-los. És una eina valuosa per analitzar els resultats del procés econòmic, que concretament mesura la quantitat de béns i serveis dels que s’han disposat en el país durant un cert any.
“Per calcular la Renda Nacional és important conèixer la residència dels factors productius.”Aquesta afirmació és falsa, ja que si es tenen en compte els factors productius residents, ja no s’està parlant de Renda Nacional, sinó, de Producte Nacional Brut.

e) Tipus de canvi que compleix la PPA.
La relació entre els nivells de preus en dos països i el tipus de canvi entre les seves monedes es diu paritat de poder adquisitiu, PPA, o paritat del poder de compra, teoria creada per l'economistabritànic David
Ricardo, un dels primers exponents de l'economia política clàssica.
La teoria de la "Paritat del Poder Adquisitiu" afirma que els tipus de canvi entre les diverses monedes han de ser tals que permeti que una moneda tingui el mateix poder adquisitiu en qualsevol part del món.
“Si després d’aplicar el tipus de canvi que compleix la PPA, el PIB per càpita d’un país A és el tripleque el PIB per càpita d’un país B, podem afirmar que el poder adquisitiu d’un ciutadà mitjà d’A és el triple que el d’un ciutadà mitjà de B.”
No podem fer aquesta afirmació, ja que el PIB per càpita d’A i B són correlatius amb el poder adquisitiu mitjà del país en qüestió, aquests dos països tindran al canvi el mateix poder adquisitiu mitjà.

2. En aquest mòdul heu treballat el model de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agregats econòmics
  • Síntesi comparativa dels sistemes economics
  • Economics
  • Economics
  • Economics
  • Economics
  • economics
  • Economics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS