compresores

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 12 de julio de 2014

Compressors axials
Està format per diversos parells de corones d'àleps. Cada parella de corones constitueix el que es coneix com a escalonament de compressió: una de les corones està fixa a lacarcassa i l'altra gira solidària a l'eix, la primera rep el nom d’estator i la segona rotor. El compressor està format per un conjunt d'escalonaments, o etapes.










Com la pressióaugmenta en passar d'un escalonament al següent, la densitat disminueix i, en conseqüència,l'àrea de pas disminueix des de l'aspiració fins a l'expulsió. La estructura física del compressordificulta la refrigeració entre escalonaments i el que sol fer-se és refrigerar mitjançant una camisa que envolta la carcassa del compressor. També poden agrupar-se diversos escalonaments en formad'etapes i refrigerar entre etapa i etapa mitjançant intercanvis de calor externs.









CORBA
La corba característica dels turbocompressors són anàlogues a les de les bombes d'energiacinètica i ventiladors. El cabal volumètric sol expressar-se en condicions d'aspiració i pot controlar-se actuant sobre la velocitat de gir del rotor o ben modificant l'angle de les àleps del estator.Efecte de la velocitat de gir del rotor. En la figura següent, es mostra l'efecte de la velocitat sobre la corba característica de la relació de compressió - cabal, juntament amb les corbes derendiment constant. La relació de compressió es representa sobre l'eix vertical i el cabal volumètric sobre l'eix horitzontal. Les diferents corbes A,B,C i D corresponen a diferents velocitats de gir delrotor, en ordre creixent.







Efecte de l'angle d'atac dels àleps del estator. Pot modificar-se l'orientació dels àleps de les corones estàtiques amb la qual cosa es modifica la geometriade les etapes de compressió. En la imatge a continuació, es mostra l'efecte sobre un compressor axial, la corba A correspon a la posició de disseny i les corbes B i C a les posicions extremes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Compresores
  • Compresor
  • Compresores
  • compresores
  • compresores
  • Compresores
  • Compresor
  • Compresores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS