Comprometeu Vos

Páginas: 21 (5039 palabras) Publicado: 2 de abril de 2015


1.-A la carta dels autors es fa referència a alguns dels motius
que tenim per indignar-nos al nostre país.
1.1.Localització i cita textual a la pàgina 8 diu: hi han molts motius per indignar-se al vostre país:

-La joventut, sovint sense futur, afectada per la desocupació i la precarietat laboral.

-La incertesa que angoixa milions de treballadors, i les seves femilies sense que ningú elsofereixi perspectives de millora a curt o mitjà termini;

- La posada en dubte de les conquestes socials que s’havien aconseguit durant les últimes dècades a costa d’importants esforços i lluites.

-l’especulació immobiliaria desfrenada, econòmicament i socialment absurda , que fa difícil l’accés a l’habitatge al mateix temps que altera els paisatges litorals i el medi ambient;

-Els escàndols decorrupción que impliquen dirigents polítics…


1.2.Anàlisi personal

-És una crisis global que va desde els EUA fins aquí a espanya, és una crisis que va començar en el sector immobiliari i aquí a espanya vam viure uns anys que es van anomenar els de la bombolla immobiliaria la qual molta gent hi va invertir diners en la compra d’immobles i singar hipotèques que anys després molta gent no va poderpagar.

Vam entrar en uns anys que encara duren de ofagament econòmic i pobresa social, el paro s’ha disparat fins als 5 millons de persones aturades i els governs han ofegat a la gent amb moltes retellades de sanitat, educació, socials i econòmiques ha repercutit molt a la clase mitjana i baixa.

Fins al punt que molta immigració que havia vingut a espanya buscant feina ha hagut de tornar al seupaís i el jovent natiu ha hagut d’emigrar al estranger per buscar feina genereralment de baixa qualitat tot i que són gent que s’han format aquí a la primària, a la secundària i a la universitat

.La crisis ens ha portat a nivells mai assolits de pobresa energética fins i tot, bosses de población amb problemes de alimentació i el desvallastament de la llei de dependencia als affectats permalalties.

I per si no n’hi hagués prou el malestar per els numerosos casos de corrupción política que esquitxen a tots els partits polítics.
I com a element positiu això fa que començin a sorgir nous partits politics amb noves idees I gent més jove que volen canviar la manera de fer política.
No hi ha dubte de que raons per indignar-nos al nostre país no en falten però no només al nostre país sinótambé arreu del món el seguit de injustícies que ens envolten. Però per poder preucopar-nos de tots els problemes que hi han en aquest món primer hem de resoldre els de asa nostre que com veiem som molts.

Perquè en aquesta crisis económica tan forta els països del sud d’Europa hem estat molt castigats com ara el nostre país, junt amb Portugal, Grècia i Italia, dos d’ells han estat intervinguts perla comunitat europea i Espanya va estar apunt, tot i que el sector bancari va ser intervingut, per tant aquesta crisis ha provocat la divisió al continent: l’Europa rica, els països del nord, com ara Alemanya i la més empobrida que seria l’Europa del sud. Això intervé també en la recuperació dels països perque no tots es recuperen amb la mateixa velocitat.
I com afectats hem de reaccionar,respondre perquè a qui ens affectara més, será a nosaltres i és clar que ens podem interesar i prdre el tremps en altres coses com per exemple en la ‘’Champions ‘’ i enfedar-nos i lamentar-nos quan el nostre equip la perd però en canvi no ens donem ni conte quan el nostre govern ens retalla la educación i per tant el futur, elemnts que ens hem de comprometre a canviar.

I esque de motius perindignar-nos no ens en falten, el que ens falta són les ganes per fer-ho.

2.-Creu Hessel que la joventut actual és massa conformista?
2.1.Localització i cita textual a la pagina 24 diu:
-Resistir no implica simplement reflexionar o descriure. Cal empendre una acció. I sóc relativament pesimista en aquest punt: la generació jove manifesta poca resistència davant el que l’escandalitza, contra tot allò que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vos
  • vosa
  • Algo de vos
  • a vos
  • la vos
  • Esto es para vos
  • La Vos Del Invalido
  • La Vos En El Aula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS