Comptabilidad 1º

Páginas: 6 (1385 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
BLOC I

Tema 1. La comptabilitat com sistema d’informació
1.1 La circulació econòmica: fluxos reals i financers.
1.2 Entorn econòmic de l’empresa
1.3 Informació comptable
1.3.1 Usuaris
1.3.2 Requisits
1.4 Concepte i divisió de la comptabilitat
1.4.1.1 Macro – Micro
1.4.1.2 Comptabilitat de l’empresa (finançament costos provisionals) de gestió.


1.1 La circulació econòmica: fluxosreals i financers.

L’activitat econòmica és el conjunt d’actes conscients realitzats per l’ésser humà per a la producció, distribució i consum dels béns econòmics amb la finalitat de satisfer les seves necessitats.

Activitat productiva – realització de béns.
Activitat distributiva – comprar a nivell majorista (gran volum) per després col·locar aquest producte a nivell minorista.
Activitatde consum – la que es produeix per la venta del producte. Tenim dos tipus de consum: consum final (dut a terme pel consumidor particular) i consum productiu (una empresa compra un bé per poder fabricar el seu bé final).

Béns econòmics: béns que són susceptibles de ser transmissibles en concepte de propietat (es poden comprar i vendre). Pel fet de ser econòmics són limitats i per aquest motiutenen un valor econòmic a partir del qual poden ser transmissibles entre qui els ven i qui els compra amb la finalitat de satisfer necessitats.

Necessitat: sensació de carència unida al desig d’eliminar-la.

No totes les empreses tenen perquè produir, distribuir...és a dir, englobar el cicle complet. Una empresa pot abastar un àmbit i una altra un altre àmbit i així. La comptabilitat ens permetreflectir aquest conjunt d’activitats.

Empresa -> ens econòmic que combina i coordina els factors de producció per produir, amb l’ajuda de la tecnologia i de forma racional i organitzada, béns i serveis aptes per al consum en l’activitat econòmica.

Fluxos reals i financers

En la comptabilitat regeix el principi del devengo (flux real) – un fet comptable es realitza com ingrés o gasto enel moment en què és exigible. Això és el que diferencia un ingrés d’un cobrament o una despesa d’un pagament). Un ingrés és quan es produeix un resultat positiu en quant es desprenen uns drets inherents a l’operació (ex: dret de venta), per això en la comptabilitat separem quan es produeix el devengo de quan es produeix el pago. Això és el que diferencia els fluxos reals dels financers.

La datade factura és el moment del devengo de la operació (amb independència que s’hagi pagat o no). Moment en què es produeix el ingrés o el gasto. Amb independència del flux financer de quan es pagui i es cobri.

Fluxos reals – es fonamenta en el ingrés i el gasto.
Fluxos financers – importa el moment del cobrament (entrada de tresoreria) i del pagament (sortida de tresoreria).

Concepte depatrimoni: el patrimoni és la riquesa d’una empresa, de la que formen part els béns i drets dels quals l’empresa és titular, però també les obligacions que ha d’afrontar.

Renta neta – diferència entre fluxos reals (ingressos i despeses) i, per tant, el resultat (benefici o pèrdues).

1.2 Entorn econòmic de l’empresa

L’entorn econòmic en el qual es mou una empresa està influenciat per:Propietat privada dels medis de producció:
Existència d’ànim de lucre en les transaccions econòmiques.
Presa ràpida i constant de decisions de caràcter econòmic.
La incertesa en quant als resultats d’aquestes decisions.

Per tant, si aquest és l’entorn en el qual es mou l’empresa, a l’hora de prendre decisions necessitem la major informació possible, així doncs, existeixen necessitatsd’informació rellevant, puntual, fiable i de qualitat. Quanta més informació una empresa tingui de la seva empresa, major capacitat també té per prendre decisions encertades.


1.3 Informació comptable

1.3.1Usuaris de la informació comptable.

1. Els propietaris (en una SA els accionistes). Pel fet que tenen una inversió en l’empresa i busquen la rendibilitat del capital invertit.
2. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comptabilidad
  • comptabilidad
  • Comptabilidad de empresa
  • Monografia Comptabilidad
  • comptabilidad
  • Planeación 1º Bimestre 1º Secundaria
  • Filosofia 1º trimestre de 1º de bachiller
  • Ecuaciones 1º

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS