Comptabilidad De Costes

Páginas: 43 (10559 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2011
Carrer Sagrada Família, 7 08500 Vic Tel. 93 886 12 22 Fax. 93 889 10 63

http://www.uvic.es/fec

ASSIGNATURA: COMPTABILITAT DE COSTOS
TEMA 1: Introducció a la comptabilitat de costos TEMA 2: El cost dels factors TEMA 3: Anàlisi del cicle intern de l’empresa TEMA 4: Classes de costos

DEPARTAMENT: Economia i Empresa ENSENYAMENT: GRAU D’ADE CURS: 2011-12

TEMA 1: INTRODUCCIÓ A LACOMPTABILITAT DE COSTOS
1.1. Importància de la Comptabilitat com a sistema d’informació per a la gestió de l’empresa. La Comptabilitat és el procés d’identificació, mesura i comunicació d’informació que permet prendre decisions raonables i emetre judicis amb fonament als diferents usuaris d’aquesta informació. Referint-nos a l’anterior definició, senyalarem el fet que la Comptabilitat ha de subministrarinformació a tots aquells subjectes interessats en la marxa de l’empresa; la qüestió és que no tots requereixen del mateix tipus d’informació. Així: * El directiu necessita: a) Informació sobre costos i rendiments dels productes. b) Informació per fixar les polítiques de preus. c) Informació per analitzar el grau d’eficiència de cada centre o departament de l’empresa. d) Informació que l’ajudi enla presa de decisions relacionades amb els productes i en la planificació i control dels costos de les diferents activitats de l’empresa. e) Informació referida a possibles reaccions de la demanda davant determinades decisions. f) Informació referida a les contribucions (rendibilitats) que cada un dels productes aporta a l’empresa. g) Informació sobre liquiditat, evolució global de l’empresa,situació patrimonial i grau d’endeutament. * Els accionistes necessiten informació referida al valor de la seva inversió i la corresponent rendibilitat. * El personal necessita informació sobre la capacitat de l’empresa per garantir-li un lloc de treball estable, sobre la possibilitat d’incrementar la seva remuneració i, en general, la informació que incentivi i motivi al treballador per aconseguirdeterminats objectius. * Els creditors, proveïdors o entitats de crèdit necessiten conèixer la capacitat de l’empresa per fer front als compromisos de pagament. * L’Estat, representat pel Ministeri d’Hisenda, és també un usuari d’aquesta informació en el seu paper com a controlador del correcte pagament d’impostos. Com es pot observar, tant diversos són els usuaris de la informació comptable d’unaempresa com el tipus d’informes que requereixen. Per això es pot establir una classificació d’aquests usuaris en dos grups:

Usuaris Externs a l’organització: aquells interessats en conèixer el patrimoni, resultats i situació financera de l’empresa. Aquesta informació s’elabora d’acord amb el Pla General de Comptabilitat (PGC07) i es presenta en els comptes anuals: Balanç, Compte de pèrdues iguanys, Estat de canvis en el patrimoni net, Estat de fuxos d´efectiu i Memòria. La Comptabilitat Financera és la branca de la Comptabilitat que subministra aquest tipus d’informació.

Usuaris Interns a l’organització: també utilitzen la informació continguda en els comptes anuals, però a més necessiten conèixer la informació referida al moviment intern de valors que resulta de l’activitatproductiva de l´empresa. Aquesta informació la proporciona la Comptabilitat de Costos i de Gestió.

1

1.2. L’activitat econòmica de l’empresa: Transaccions externes i transaccions internes. Delimitació de l’àmbit extern i l’intern. El resultat extern i l’intern.

1.2.1. Les transaccions externes. Són aquell conjunt d’intercanvis entre l’empresa i el món exterior, amb l’objectiu que aquesta puguidisposar dels recursos que requereix per tal de portar a terme la seva activitat econòmica. En les transaccions externes s’hi produeixen dos tipus de corrents: * Corrents Econòmics: moviments de béns i serveis entre l’empresa i el món exterior. * Corrents Financers: moviments d’efectiu entre l’empresa i el món exterior, així com moviments de generació i cancel·lació de drets de cobrament i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • preguntas test comptabilidad de costes
  • Comptabilidad
  • comptabilidad
  • Comptabilidad 1º
  • Comptabilidad de empresa
  • Monografia Comptabilidad
  • comptabilidad
  • Costos Y Costos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS