Concepció De L'Home Al Llarg De La Filosofia

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
EXPOSICIÓ
Hi ha hagut molts intents de definir l’esser humà i a partir d’aquí, s’ha intentat construir alhora una ètica i una teoria del coneixement (canvi de diapositiva).
es pot considerar quehi ha tres moments en què la definició de humà ha estat una matèria de polèmica: Grècia, el cristianisme i la Modernitat. (canvi de diapositiva)
Per a Platò“l’home és ànima i el cos és la seva presó.l’home sigui “ànima” s’ha d’entendre com a afirmació que el millor que els humans poden fer és prestar atenció al seu interior (ànima és “animus” o força vital).
Per a Aristòtil “home” no és unaabstracció sinó que es realitza en un espai concret que és la Ciutat. La capacitat humana per a controlar la pròpia vida era la condició de possibilitat d’una vida social plaent en comú. (Canvi dediapositiva)
Crist porta una missatge per a tots els homes. Es tracta, doncs, d’un pas de gegant a l’hora de concebre la idea de igualtat que es basa en què tots els humans són fills d’un mateix Pare persobre de les seves diferències. Això ens porta a:
- una idea de igualtat, perquè considera tots els homes fills d’un mateix Pare celestial.
- una idea de dignitat humana, perquè en afirmar quel’home està fet a imatge i semblança de Déu fa que tots els humans puguin reivindicar-se com a “mereixedors de respecte”.
- una nova concepció del temps dins la qual té sentit el “progrés”; Això significaque en el cristianisme esdevé possible la concepció d’una perspectiva històrica en què el futur pot ser diferent (i millor) que el passat. (canvi de diapositiva)
La Modernitat és un període quecomença aproximadament al segle XVII quan la filosofia tracta d’explicar l’home des de si mateix, intentant que les respostes siguin fruit de la Raó i no de la fe.
la modernitat s’inicia quan Descartesproclama “Jo penso, ergo jo sóc”, posant el pensament per sobre de la creença com a fonament de la identitat humana. Això ens porta a:
- La idea de progrés vinculada a la tècnica, la Modernitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepció de l'univers al llarg de la historia
  • L'Home I La Filosofia
  • Drets de l'home
  • Drets de l'home
  • L'evolució de l'home
  • L'home de l'estació
  • la concepció de la mort
  • Concepci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS