concepte de biologia, fisiologia i moviment

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
TEMA1: INTRODUCCIÓ

1.1. ELS CONCEPTES DE BIOLOGIA, FISIOLOGIA I MOVIMENT.
Biologia: ciència que estudia els fenòmens de la vida i els organismes vius en general. (prové del grec “bios”: vida i“logos”: tractat).
Fisiologia: branca de la biologia que estudia les funcions dels éssers vius i els mecanismes que les regulen i regeixen. (del grec “phýsis”: vida i “logos”: tractat).
Anatomia:ciència que estudia l’estructura dels éssers vius basant-se en l’observació mediata i immediata, i recorrent, generalment, a la dissecció de les parts que la integren. (Del grec “anatomé”: dissecció).Moviment: acció per la qual un cos o alguna de les seves parts canvia de lloc o de posició.
Component extern, ambiental, de l’activitat humana, el qual s’expressa en els canvis de la posició en el coshumà o de les seves parts, i la interacció de forces mecàniques entre l’organisme i el medi ambient.
Motricitat: totalitat dels processo i funcions de l’organisme i la regulació psíquica(psicomotricitat) que tenen per conseqüència el moviment humà.
1.2. LA POSICIÓ ANATÒMICA I LES DIRECCIONS CORPORALS.
La posició anatòmica:
- Posició dempeus.
- Barbeta lleugerament aixecada.
- Braços estirats,al cantó del cos.
- Palmells de les mans endavant.
- Dits de les mans estirats.
- Peus lleugerament separats.




Les direccions corporals:
- Cranial (cefàlic) Superior: cap al cap o la partsuperior d’una estructura (el cor és superior al fetge). – Caudal inferior: en direcció contrària al cap o cap a la part inferior d’una estructura (l’estómac és inferior als pulmons).
- Proximal: Elmés proper a la unió d’una extremitat (membre) amb el tronc o una estructura, el més proper al punt d’origen. (L’húmer és proximal al radi). – Distal: el més lluny a la unió d’una extremitat(membre) amb el tronc o una estructura, el més lluny del punt d’origen. (les falanges són distals al cos).
- Ventral Anterior: el més proper a la part anterior del cos. En la posició prona el cos està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moviment I Forces 2
  • Movimento I Vectores
  • Biología i conceptos que estudia la biología
  • Conceptos fisiologia
  • Conceptos de Fisiologia
  • CONCEPTOS BIOLOGIA I
  • Moviment Obrer I Colonialisme A Anglaterra
  • Biologia i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS