Conceptes De La Revolució Industrial - Ges

Páginas: 2 (251 palabras) Publicado: 24 de abril de 2011
Tasca: Defineix breument els següents conceptes:

Sindicat

Burgesia

Proletariat

Patronal

Respostes qualificades amb un 10.

Sindicat - és associacióformada de caràcter general o especialitzada en sectors concrets que intenta defensar els interessos econòmics i socials dels seus membres, que solen ser principalmentdels treballadors, en ocasions dels empresaris, o bé de tots dos. També existeixen sindicats per a la defensa dels interessos dels estudiants.

Burgesia - o elsburgesos són gent que pertanyen a una classe social caracteritzada pel domini de capital o bens els quals amb els seus rendiments els faciliten el cúmul de riqueses. Sóngrups que no pertanyen a la noblesa però si gaudeixen certs privilegis precisament pel seu estatut econòmic mig-alt.

Al segle XIX aquesta es dividia en alta i petitaburgesia. En el primer grup entraven els empresaris industrials o grans comerciants, com també els banquers, mentre que en el segon es situaven les persones amboficis(metges, advocats…) o els que vivien de les seves rendes.

Proletariat - és la classe obrera, la casse social o gent que no té o no disposa de propietats/bens per llogaro produir. Únicament fa servir i ofereix la seva ma d'obra o força a canvi d'un salari que els permet subsistir.

Patronal - és associació o organització de caràcterempresarial que defensa els seus propis interessos econòmics i socials i no els dels seus treballadors. El patronal o "empleador" pot ser de caràcter empresarialindividual o grups empresarials aliats, que actuen de manera protectora vers el seu capital.
...............................................................................
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptes bàsics de la revolució industrial
  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS