Conceptes Diseny Gràfic. Orígens I Autors.

Páginas: 23 (5508 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Conceptes

1. Què es el disseny?
Disseny: s'entén com a tal a l'art d'ordenar i compondre elements de la mateixa classe per formar un tot, amb un sentit estètic o una finalitat d'ús determinada.
El disseny té el seu origen en el canvi social que els països industrialitzats van patir a finals del segle XIX i principis del XX, un fenomen més lligat a l'economia que a l'expressió creativa il'art. Va sorgir i es va desenvolupar en moments de gran avenç econòmic i industrial. Com que es fenomen relacionat amb l'expansió del consum i la producció i, per tant, contribueix a un canvi social.
Es pot parlar de disseny de sabates, de moda, de joguines, i de tot tipus d'activitat que suposi crear objectes perquè la gent els usi, se'ls posi o simplement els miri.
Per al rector de l'Escolade Disseny d'Alts de Chavón, Stephen Kaplan, el disseny és el "motor de la indústria i el comerç: 'art aplicat'."
Es pot dir que Disseny és un conjunt de tècniques destinades a expressar de forma palpable o visible una idea o un concepte, o, en altres paraules, materialitzar una idea. Això quan ens referim a Disseny Visual.
El que disenya es el disenyador.

2. Compara, defineix icontextualitza: Diseny, artesanía i invent.
Disseny, en resum, és la planificació i realització d'objectes i ambients per a ús i estades de les persones així com de processos i programes d'activitats humanes.
Artesania és l'art i les obres dels artesans. Un artesà, és la persona que realitza treballs manuals, sense l'ajuda de màquines o de processos automatitzats. No hi ha, per tant, dues artesaniesexactament iguals.
Invent es refereix a la cosa inventada o l'acció i efecte d'inventar, trobar o descobrir alguna cosa nova o desconeguda. La persona que realitza l’acció d’inventar s’anomena inventor. Els invents poden basar-se en idees prèvies o objectes ja existents. El procés d'invenció pot incloure modificacions o innovacions que deriven en una cosa inèdita.

3. Que suposa disenyar iquines finalitats té aquesta activitat?
Tots els dies i a tot arreu, estem envoltats d'objectes sobre els quals molt poques vegades ens preguntem com i per qui van ser creats. En rigor, el disseny ens envolta, està en tot el nostre entorn i moltes vegades gairebé no ens adonem d'això.

4. Ens quins àmbits actua el disseny?

* Disseny de l'entorn o disseny ambiental: s'ocupa de resoldreproblemes d'urbanisme i paisatges, així com també econòmics i d'ambientació i decoració en general.

* Disseny arquitectònic: s'ocupa de tot el relacionat amb la projecció i la construcció d'edificis i obres d'enginyeria, ambientació i decoració d'edificis, parcs i jardins, i elements urbans.

* Disseny industrial: comprèn des dels cargols i peces de màquines, els elements prefabricatsper a la construcció i el mobiliari de tota classe fins les màquines de tot tipus, des d'una bicicleta fins a un avió, passant pels electrodomèstics.

* Disseny gràfic: es refereix a tot tipus de composicions, plànols, dibuixos, cartells, portades de llibres, diaris i revistes, fotografies, projectes de propagandes, etc.

5. Què vol dir rediseñar?
Tornar a diseñar alguna cosa que ja hohavia estat per millorar-ne les condicions.

Relaciona aquestes definicions:
-Diseny i funció: Disenyar alguna cosa pensant, posant enfàsi en la funció que haurà de cumplir, tenint en compte tots els requisits necessàris.
-Diseny i moda: Disenyar alguna cosa pensant, o posant ènfasi en l’estètica d’aquest objecte, utensili, eina, roba, etc. Tenint en compte la moda de l’època, però sobretoten com es visualitzarà aquest.
-Diseny i rediseny: Disenyar alguna cosa pensant, o posant ènfasi en millorar el invent ja fet, s’hauria de tenir en compte totes les errades comeses en l’anterior i interntar millorar-les.







Origens Disseny Gràfic


S’inicia a partir de la industrialització.
És al segle XIX quan apareix el Disseny Publicitari com a tal, els anuncis gràfics per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Orígens i consolidació del catalanisme
  • Conceptos graficos
  • concepto grafico
  • Control Estadistico de Calidad I. Conceptos basicos y Graficas de Control
  • La Forma I El Disseny Gràfic
  • EXPRESION GRAFICA I
  • Dise o Grafico I
  • funciones logaritmicas i sus graficas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS