Conceptes geografia 2n Batxillerat

Páginas: 14 (3465 palabras) Publicado: 11 de junio de 2013
Multinacionals: empreses que tenen establiments productius a diversos països i que actuen amb una estratègia conjunta que es decideix a la seu central.
Pols de desenvolupament: zones que tenen incentius econòmics per atreure les empreses industrials.
Cadenes de muntatge: organització de la producció, de manera que cada treballador fa una petita operació del procés de fabricació i ha desincronitzar-se amb l’operació anterior i posterior.
Inflació: excés de demanda sobre l’oferta; la conseqüència és la puja dels preus.
OPEP: Organització de Països Exportadors de Petroli. Aplega països productors de l’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia a fi de defensar conjuntament els seus interessos.
IPI: Índex de Producció Industrial, un indicador que mesura l’evolució de la indústria productiva perbranques industrials, exclosa la construcció.
Reconversió: tractament de xoc a curt termini per a indústries que es troben en crisi. Té com a objectiu reduir despeses i augmentar a la competitivitat de l’empresa.
R+D (Recerca + Desenvolupament): índex que mesura la inversió en recerca i desenvolupament en relació al producte interior brut.
Telemàtica: ciència que neix de la fusió de lestelecomunicacions i la informàtica.
Externalització: subcontractar a una empresa un procés indutrial que es feia dins de l’empresa contractant.
Indústria verda: és una nova branca industrial que té com a finalitat desenvolupar tecnologies netes per a la indústria.
PIME: terme que fa referència a la petita i mitjana empresa.
Indústria dinàmica: indústria amb una activitat elevada i amb capacitatd’innovació notable.
Desindustrialització: desaparició d’una bona part del teixit industrial d’un territori.
Terciarització: creixement del sector serveis en detriment de l’industrial.
Balança tecnològica: comptabilitza els ingressos per exportació de tecnologia i les despeses per la compra de tecnologia estrangera.
Bombolla immobiliària: grau molt alt d’endeutament hipotecari basat en l’expectativa derevaloració dels immobles (l’expectativa, no la certesa, ha resultat que era fràgil com una bombolla d’aire).

TEMA 7: Els serveis. El turisme
Població activa: població que té feina o que en busca. La població activa pot estar ocupada (aquella que fa una feina remunerada), o estar desocupada o en atur.
Auditoria: examen de la situació financera d’una empresa a fi de comprovar-ne la veritat.Recursos humans: persones que aporten el treball adequat per als objectius de l’empresa.
Serveis socials: accions inherents a la prestació de serveis de salut, promoció i assistència social, seguretat social, educació, cultura, etc.
Escola concertada: escola d’àmbit privat que rep subvencions per part de l’Administració Pública.
Turisme: activitat d’oci que es defineix com un viatge que es faper conèixer un lloc diferent d’aquell en què es viu habitualment.
Operador turístic: agència majorista intermediària entre l’establiment turístic i les agències minoristes. Ofereixen paquets turístics a un preo global amb tot inclòs (transport, allotjament i pensió alimentària).
Bandera blava: distintiu que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental a les platges i ports quecompleixen un seguit de condicions: qualitat de l’aigua, seguretat, instal·lacions i ordenació del medi ambient.

TEMA 8: L’activitat comercial i les comunicacions
Minorista: comerciant que ven productes en petites quantitats directament al públic.
Majorista: comerciant que compra als productors grans quantitats de mercaderies per vendre-les a altres comerciant o empreses. El majorista no ven alsparticulars.
Assentador: majorista del llos receptor dels productes.
Canals de comercialització: canals a través dels qual circula un producte determinat des del punt de producció fins a la seva destinació final de consum, com a bé d’equipament o d’exportació.
Supermercat: establiment on venen aliments, begudes i productes d’adrogueria i perfumeria mitjançant el procediment d’autoservei....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • geografia 2n batxillerat
  • Geografía 2n batxillerat
  • Filosofia de 2n de Batxillerat
  • Esquema filosofia 2n batxillerat
  • Historia Tema 2.
  • Economia de l'empresa 2n batxillerat apunts
  • 2n Batxillerat
  • geografia 2n batx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS