Conceptes informatics

Páginas: 12 (2979 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
CIÈNCIES
BYTE
Un byte és la unitat fonamental de dades als ordinadors personals, un byte són huit bits contingus. El byte és també la unitat de mitja bàsica per a memòria, emmagatzemant l'equivalent a un caràcter.
L'arquitectura d'ordinadors es basa sobre tot en nombres binaris, així que els bytes es conten en potències de dos (és per això que alguna gent els prefereix anomenar als grups dehuit bits com "octets"). Els termes Kilo (En Kilobyte, abreujat com a K), i mega (en Megabyte, abreujat com a M) s'utilitzen per comptar bytes (encara que són enganyosos, doncs deriven de una base decimal de 10 nombres).
En informàtica, un byte (símbol B) és un grup de, generalment, huit bits. Aquest terme és anglés, ve de l'expressió binary term i s'utilitza en informàtica i telecomunicació.S'utilitza principalment per designar la quantitat de memòria de l'ordinador i dels sistemes d'emmagatzematge. També és un tipus de dades enter en programació. El conjunt de 2 bytes s'anomena paraula (de l'anglès word), i 4 bytes és una doble paraula.

PÍXEL
Píxel, abreviatura de Picture Element, es un únic punt en una image gràfica. Els monitors gràfics mostren imatges dividint la pantalla enmilers (o milions) de píxels, disposats en files i columnes. Els pixels estan tan junts que pareix que estiguen connectats. El nombre de bits utilitzats per reprensentar cada píxel determina quants colors o gammes de gris poden ser mostrats. Per exemple, en mode color 8-bits, el monitor en color utilitza 8 bits per a cada píxel, permetent mostrar 2 elevat a 8 (256) colors diferents de gammes de gris.En monitors de color, cada píxel es compon realment de tres punts (un de roig, un verd i l'altre blau). La qualitat d'un sistema de visualització depén en gran mesura de la seua resolució, és a dir, de quans bits utilitze per a representar cada píxel.
Un píxel, és en informàtica, la unitat mínima que forma una imatge gràfica. Aquesta imatge pot ser mostrada i interpretada per la maquinària del'ordinador, per exemple, mitjaçant un monitor o una impressora.
El píxel té una mida concreta, és es establerta pel fabricant de la maquinària; acostuma a ser de l'ordre de mil·límetres.
BLU-RAY DISC
Blu-ray Disc (BD), és un mitjà d'emmagatzematge de disc òptic dissenyat per substituir el format estàndard actual, el DVD.
Blu Ray és el més nou format de disc òptic de l'actualitat, convertint-seper a molts, en el successor del DVD. Es tracta dún disc d'emmagatzemament òptic de 12 cm de diàmetre, que fou desevolupat a fi d'obtindre un medi d'emmagatzemament capacitat per a contenir la gran quantitat de dades requerides per les pel.licules d'alta definició.
El format va ser desenvolupat per permetre gravar, reescriure i reproduir vídeo d'alta definició (HD), així com emmagatzemar gransquantitats de dades. El format ofereix més de cinc vegades la memòria del DVDtradicional i pot suportar 25GB en un disc i fins a 50GB en un disc de doble capa. L'ús del làser blau per a escriptura i lectura permet emmagatzemar més quantitat d'informació per àrea que els discos DVD, a causa que el làser blau té una menor longitud d'ona que els làsers usats per emmagatzemar en discos DVD. El discBlu-ray fa us d'un raig làser de color blau amb una longitud d'ona de 405 nanòmetres, a diferència del làser vermell utilitzat en lectors de DVD, aquest amb una longitud d'ona de 650 nanòmetres. Això, junt amb altres avenços tecnològics, permet emmagatzemar substancialment mes informació que el DVD en un disc de les mateixes dimensions i aspecte extern.


RAW
RAW és un format d'arxius d'imatgesque no comprimeix les dades de la imatge en guardar-la, a diferència d'altres més populars. Els fitxers RAW contenen la totalitat de les dades de la imatge tal com ha estat captada pel sensor digital de la càmera fotogràfica, i per tant, ocupen una quantitat elevada de memòria. Pel contrari, no inclouen informació sobre les característiques de l'exposició, com ara la correcció de color (correcció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • informatics
  • Informatics
  • Informatics
  • Virus Informàtics
  • los componentes informatics
  • examen de informatics
  • Recursos informatics
  • informatics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS