conclusión trabajo de la edad media

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
CONCLUSIÓ

La invasió musulmana, iniciada l’any 711 , va dividir la Península Ibèrica en dues parts, amb uns límits geogràfics canviants i amb dos models de societat ben diferenciats. D’unabanda, la formació d’Al-Àndalus va significar la creació d’una societat diversa tant des del punt de vista ètnic com cultural, la máxima esplendor de la qual s’assolí al segle X amb el Califat deCòrdova. Va ser una societat urbana, la més desenvolupada i avançada d’Europa, que, tanmateix, no va resistir les divisións internes i les pressions externes. Així, l’any 1031 el Califat es vafragmentar en regnes de taifes, la supervivencia dels quals va dependre de de l’ajut politicomilitar dels almoràvits i dels almohades.

A partir de la resitència d’àsturs, càntabres i vascons, i dela intervenció carolingia als Pirineus, es van formar diferents regnes cristians al nord peninsular. La seua dinámica es va fonamentar en la repoblació de les terres que anaven conquerit aAl-Àndalus amb llauradors cristians, en un procés que es va conéixer com la Reconquesta. Així mateix, les disputes entre els diversos regnes pel domini peninsular va derivar en un canviant panoramapolític de territoris que s’ananven independitzant o unificant, i que, des del segle XI, es van veure immersos en un comples procés de feudalització, amb ritmes i intensitats diferents.

Lessocietats feudals peninsulars assoliren la plenitud al segle XIII, coindidint amb la seua máxima expansió territorial, que va reduir la presencia musulmana al regne nassarita de Granada. El regne Castellaconsolidà la seua hegemonía mentre la Corona d’Aragó va protagonitzar una expansió pel Mediterrani. Per la seua banda, Navarra es va debatre entre el domini francés i l’òrbirta castellana, a laqual finalment s’integraria.
La producción artesanal i el comerç emergiren com a activitats importants i vanprovocar el desenvolupament de les ciutats i la consolidació d’un tercer estat....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • conclusiones del oleo en la edad media
  • Trabajo Edad Media
  • Trabajo Edad Media
  • Trabajo social (edad media)
  • LA EDAD MEDIA trabajo
  • Trabajo Sobre Edad Media
  • Trabajo practico sobre la edad media
  • Trabajo practico sobre Edad Media

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS