Condició Física

Páginas: 9 (2250 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2012
Treball Condició física

6 de Novembre 2012

1.Condicío física és l'estat físic en què la persona es troba en cada moment i que li permet desenvolupar la seva activitat diària amb eficàcia i sense patir un cansament excessiu.
2.Definició de qualitats físiques bàsiques
Són aquelles que depenen fonamentalment dels processos energètics i són les capacitats físiques necessàries per realitzaractivitats físiques. Les qualitats físiques bàsiques són la resistència, la força i la velocitat.
3.1 La velocitat es defineix com la capacitat de fer un o diversos moviments en el menor temps possible.
3.2 Factors que influeixen en la velocitat
* En l'àmbit del sistema nerviós:
-La velocitat de transmissió dels impulsos nerviosos. Es mesura el temps que transcorre des de la captació d'unestímul fins a la resposta motora.
* En l'àmbit del sistema muscular:
-El tipus de fibres musculars. Es calcula el percentatge de fibres ràpides i el de lentes que té una persona mitjançant una biòpsia muscular. Si el percentatge de les primeres és superior al de les segones, indica que aquesta persona serà més ràpida que una altra que el tingui inferior. Les fibres poden ser dels següentstipus:
- Fibres blanques o ràpides.
- Fibres vermelles o lentes.
-Fibres intermèdies.
La força dels músculs. Principalment, la dels extensors del tronc superior i del tronc inferior.
* En l'àmbit biomecànic:
L'execució tècnica. Per exemple, en les carreres la freqüència i la longitud dels passos condicionen la velocitat de desplaçament.
* L'edat i el sexe:
En els nois, la velocitataugmenta amb l'edat, i són significatives les diferències en els períodes de 11 a 13 anys i de 15 a 18. En les noies, l'evolució és més irregular, la velocitat es desenvolupa entre els 11 i 13 anys, decreix als 14 i 15, i torna a millorar per estabilitzar entre els 17 i 18.
3.3 Podem distingir 3 tipus de velocitat:
La velocitat de reacció: aquest concepte deriva de la mesura del temps de reacció, ésa dir, el temps que passa des de l'aparició de l'estímul (qualsevol senyal percebut pels sentits) fins a l'execució de la contracció muscular (procés de disminució de la longitud del múscul provocat per un estímul, que comporta un moviment). Hi ha 2 classes de temps de reacció:
Temps de reacció simple: es determina mesurant el temps que transcorre entre la presentació d'un estímul i larealització d'una cció o resposta simple i / o coneguda. Per exemple, prémer un botó o apartar el dit quan apareix un senyal lluminós o acústic. En el terreny esportiu, tenim el cas típic de les sortides de les proves de velocitat.
Temps de reacció discriminatiu: la persona ha de triar, segons el tipus d'estímul, entre diverses respostes possibles. Per exemple, un porter de futbol decidirà, previ càlculde la trajectòria de la pilota, quin membre del seu cos utilitzarà per interceptar.

La velocitat contràctil: se l'anomena de diverses maneres: velocitat gestual, velocitat acíclica (per l'escola alemanaya) ... La podem definir com la capacitat de la fibra muscular de contreure en el mínim temps possible. Els factors fonamentals que influeixen en aquesta contracció muscular són:
-La força ocapacitat de crear tensió: la velocitat de contracció serà més gran com menor resistència, externa o interna, trobi el múscul.
-La freqüència i la intensitat de l'estímul: una freqüència i una intensitat més grans possibilitaran l'excitació d'un nombre més elevat de fibres ràpides.
-L'augment de la temperatura local: millora la condició funcional de la fibra muscular per un augment de flux sanguini,a causa de la dilatació de les artèries i vènules. I encara hi ha alguna cosa més important: aquest augment de temperatura redueix la viscoelasticitat, el que permet una velocitat de contracció major.

La velocitat de desplaçament: aquesta és la mesura tradicional de la velocitat i es pot dir que és la manifestació plena de la conjunció dels àmbits nerviós i muscular. Es pot definir com la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La condició física
  • Condició Física
  • Condició física
  • Condicio fisica
  • Condició física
  • Condiciò Física
  • Condicio fisica
  • Planificacion condicio fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS