Conducstisme

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
CONDUCTISME

CONTEXTUALITZACIÓ DE L’ACTIVITAT
Aquesta activitat pertany a la unitat 2 (el procés de l’aprenentatge de les habilitats d’autonomia persona i social). Està ubicat a l’apartat 2.2(teories psicològiques de l’aprenentatge – teories conductistes).

DESCRIPCIÓ
S’han de contestar un seguit de sis preguntes, lliurades a classe, des del punt de vista de teories conductistes. És untreball individual, encara que vam fer grups per posar les preguntes en comú i poder ajudar-nos.

RELACIÓ DE CONTINGUTS
1. Un autobús arriba, sempre, 10’ abans que s’acabi la classe. Durant elsprimers dies els nens endrecen la taula quan la mestra els avisa; però al cap d’unes setmanes la majoria de nens ho fan quan senten l’autobús. Quina és l’associació que han après? 
Els nens fan unaassociació d’estímul resposta. L’estímul seria l’autobús i la resposta començar a recollir. Al cap d’uns dies els infants saben que quan senten el soroll de l’autobús, la mestra els farà recollir, pertant endrecen la taula quan senten que arriba l’autobús en comptes de quan la mestre els hi diu.   

Nens recullen
Professora avisa


(E.N) (R.I)

R.C
Arribal’autobús

(E.C)

2. Pere de 3 anys ha passat una temporada hospitalitzat i, a la fi , ha pogut començar a l'escola infantil. El procés d'adaptació es va produir amb normalitat, però undia la tutora de l'aula va rebre als alumnes amb una bata blanca. Pere, al veure-la, va trencar a plorar i a l'educadora li va costar molt tranquil·litzar-lo. Finalment, ho va aconseguir l'educadora desuport. Com explicaries aquesta situació en termes de condicionament clàssic? 
El condicionament clàssic és l’acció de provocar una resposta determinada a través de l’aplicació d’un estímul enconcret. En aquest cas, l’estímul seria veure la tutora amb una bata blanca, cosa que li recorda a l’hospital i per això la seva resposta és posar-se a plorar.

Nen plora
Hospital

(E.N)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS