Conductisme

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
Conductisme. Psicologia social.

El conductisme és un dels principals marcs teòrics dins de la psicologia social, l'objectiu principal del qual és la predicció i el control de la conducta humanabasant-se en l'estudi de la conducta observable i deixant de banda tot l'estudi relacionat amb la formació de la consciència.

El fundador d'aquesta orientació fou Watson, el qual a través del'experiment anomenat “little Albert”, on demostrava que la conducta emocional pot ésser condicionada en nens.

All port també fou una figura molt important a destacar, ja que va ser el primer en aplicarmètodes conductistes en la psicologia social:

A través de l'experimentació: pretén portar procediments positivistes de les ciències físiques a les ciències socials.
Fa un enfoc individualista, on escentra en l'home com a unitat d'anàlisis.


A partir de les bases del conductisme es van desenvolupar nombrosos experiments i teories, de les quals podem destacar-ne varies:

Estudis sobre lainfluència social i el conformisme.
Estudis sobre actituds
Teories de la comparació social
Intercanvi social

Estudis sobre la influència social i el conformisme.
Allport afirmava que les personesque treballen en presència d'altres, es veuen inconscientment afectades per les pautes del grup.

Asch va observar que la opinió individual tendeix a canviar cap a la opinió del grup.

Sherif esva centrar en la formació de normes socials, on aquestes són fonamentals davant de situacions socials ambigües per crear un marc de referència vàlid per un individu dins els seu entorn social, ja queles normes acatades per una majoria es consoliden com a costums.

Milgram: va centrar els seus estudis en “la obediència a la autoritat”. La obediència és un mecanisme psicològic que uneix laconducta individual als objectes polítics, es converteix en una tendència de comportament que en algunes persones pot estar molt arrelada i això les porta a ignorar qualsevol principi moral, d'educació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conductisme
  • El conductisme
  • El Conductisme
  • Reflexions sobre la crisi del conductisme i la revolució cognitiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS