Confer Ncia De Hans Rosling

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015
Conferència de Hans Rosling.
En aquesta conferència, Hans Rosling ens parla de la població mundial des de 1960 fins al 2010, i també fa una especulació dels següents anys fins al 2050.
Roslingexplica que a l’any 1960 hi havia aproximadament tres mil milions de persones al món.
Mil milions d’aquestes persones vivien al món industrialitzat, dit també Occident, on tenien salut, educació, riquesai famílies petites. La seva aspiració era comprar-se un cotxe.
Els altres dos mil milions habitaven en els països en vies de desenvolupament, on l’aspiració de la família mitjana era tenir menjar perpassar el dia, i on estalviaven per poder comprar-se unes sabates.
En aquells temps, la distància entre ambdós mons era immensa.
Des de 1960 a 2010 quatre mil milions de persones s’han afegit al món.En cinquanta anys s’ha doblat la població.
El creixement econòmic a occident ha canviat i també les seves aspiracions. Ara estalvien per poder tenir vacances i viatjar a un destí llunyà.
Algunspaïsos que estaven en vies de desenvolupament han avançat i han esdevingut economies emergents, i ara es compren cotxes.
Però encara n’hi ha dos mil milions de pobres que lluiten per menjar i sabates.
Lanovetat és que on hi ha més quantitat de gent (3000 milions) també s’han convertit en economies emergents: tenen força salut, relativa educació i control de la natalitat. I la seva aspiració és aracomprar una bicicleta i probablement una moto més endavant. Aquests tres mil milions de persones s’han situat en l’espai entre els rics i els pobres (tenen ingressos mitjos o baixos).
Al món actual jano hi ha cap salt entre aquests mons. Però la distància entre els més pobres amb els més rics és més gran que mai. Tot i que la majoria de la població es troba al mig.
En la projecció que Rosling facap al 2050 explica que probablement el milió de rics creixerà un 1, 2 o 3 per cent. La població amb ingressos baixos encara augmentarà més la seva economia i si s’inverteix en energia renovable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Confir
  • Conf
  • confe
  • CONFE
  • A CONF
  • Conf
  • Confir
  • CONF

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS