conferencia Alain Musset

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Conferència 12/11/14 – Habilitar los territorios de la espera: una nueva dimensión de la geografia social – Alain Musset
Alain Musset inicia la conferència explicant i contextualitzant que elterritori de l’espera és el mateix lloc d’espera. Fet que s’ha accentuat en la postmodernitat per l’augment de mobilitat i els fluxes.
Els desplaçaments són en quasi la seva totalitat de grup, encara que elque crida més la atenció de l’estudi és els punts de parada d’aquest grup.
El grup en qüestió sempre es desplaça quan es troba en una situació límit, i aquests individus presenten una visió depresent-passat-futur, mantenint l’espera com una esperança.
L’estudi de la immobilitat no interactua en principi pel seu propi estat. Sinó que és la combinació de temps i espai de manera permanent, elsmoments en un espai específic, la que li confereix aquest interès per la investigació.
La subjectivitat i la plasticitat determinen aquestes immobilitats. On el territori, en el qual els grupss’organitzen com a tals i els individus se l’apropien o s’hi acomoden.
Un lloc d’espera no és un lloc de temps perdut, serà un no-lloc, espai dissenyat per una espera, una visió existencial, per donar sentit aaquest fet i als seus integrants.
Encara que creiem que l’espera és un lloc on és perd el temps, és un lapse de temps que pertany al present-passat-futur, prenent part com a present, on hi pren partl’individu com a l’actor que utilitza l’escenari o com a autor que construeix l’escenari.
Per exemple, un camp de refugiats seria un lloc d’espera, amb la intenció de no quedar-s’hi massa temps encara queal cap d’anys passen a ser habitants i després ja en són ciutadans. Així els refugiats passen a ser autors de la creació del seu lloc de manera especial, política i simbòlica. On recorden el passat,referida a la seva identitat, el present que viuen esperant com a pont, que es trobarà al camp de refugiats, i el futur que representarà el seu nou lloc habitaran i conviuran i en el qual busquen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alain
  • alain
  • Alain
  • Alain
  • Alfred De Musset
  • Alain Ducasse
  • Alain Touraine
  • Alain Touraine

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS