conferencia banca etica

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
Diners i consciència: cap a un lideratge de valors.
Quan assisteixo a una xerrada o conferència normalment em fixo més en el conferenciant que no pas en el títol de la conferència per tenir unaidea del que serà la xerrada. Tenint en compte que la persona que ens va parlar va ser el Sr. Joan Antoni Melé, Subdirector de Triodos Bank a Espanya, no em va caldre mirar el títol per pensar que esparlaria de banca, per molt ètica que aquesta fos. També he de d’aclarir que no l’havia sentit mai parlar. En aquest cas però va ser el contrari, el que reflecteix l’esperit de la xerrada és el títol:cap a un lideratge de valors.
Començar parlant de 3ª guerra mundial en referència al model econòmic actual i les seves conseqüències destructives no és cosa petita. Un advertiment: sense reaccionarencara podem anar a pitjor, està en joc el nostre model de societat. Nosaltres mateixos som responsables del nostre present i per tant, de canviar el nostre futur. Dues premisses bàsiques es vancontemplar: fer front a la mentida i, molt relacionada, recuperar la dignitat com a ésser humà.
Dins la societat existeix la mentida. A tall d’exemple ens va explicar com el diari Expansión no podiapublicar cert article sobre energies renovables donat que si ho feia li retirarien la publicitat al diari. Mentides de polítics, mitjans de comunicació o veritats ocultes. En aquest sentit enstrobem que no sabem a qui o què creure i al final acabem dubtant que existeixi una veritat o que l’arribem mai a conèixer.
També ens parla d’una altra mentida que ens proposa la societat actual i ésl’equiparació dels diners a la felicitat. La idea que és aquell qui guanya més diners té una feina millor, que és aquest l’objectiu que ens marca la nostra societat de consum, que és al que aspirem lespersones, el pragmatisme això és la gran mentida. Enfront de la mentida s’ha de tenir criteri i cercar la veritat. Per això és importat l’educació en l’ inconformisme i la llibertat.
La eina per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La banca ética
  • Etica De Los Bancos
  • Banca Etica
  • La ética en la banca
  • Banca Etica
  • Conferencia d etica
  • Conferencias hack etico
  • Ensayo De Conferencia De Etica De Wittgenstein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS