Conferencia Berlín

Páginas: 4 (883 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
LA CONFERÈNCIA DE BERLIN
10.
a. Quins països van firmar l’acta? Tots tenien el mateix pes en la presa de decisions? Per què? Van ser Alemanya, l’Imperi Austro-Hongarès, Bèlgica,Dinamarca, Espanya, EE.UU, França, Gran Bretanya, Itàlia, Holanda, Portugal, Rússia, Suècia, Noruega i l’Imperi Otomà. Teòricament tenien tots el mateix pes, però a la pràctica hi havia països que no posseïencap territori, o era tan petit que gairebé no tenien influència. Els països que tenien més influència eren els que tenien colònies a la costa o a prop des rius.
b. Quins territoris dominavacadascun? Gran Bretanya dominava la majoria de territoris de l’est (Egipte, Sudan, Uganda, Kenya, Rhodesia del nord i del sud, Betxuanalàndia i Sud-Àfrica) tot i que alguns territoris estaven en mansd’altres estats. França tenia gairabé tota la zona del Sàhara i algun territori més cap al sud (Tunísia, el Marroc Francès, l’Àfrica occidental, l’Àfrica equatorial i Gabon). Portugal controlava doso zonescostaneres, una a cada banda d’Àfrica: Angola i Moçambic. Espanya només tenia Río de oro y el Marroc espanyol. Alemanya controlava Camerún, Togo, l’Àfrica del sud-oest i l’Àfrica oriental. Bèlgicatenia el Congo belga, només amb una petita sortida al mar. Itàlia tenia Líbia, Eritrea i la Somàlia italiana. Els únics estats lliures que hi havia al continent eren Abissínia i Libèria.
c.Quines potències tenien un interès més gran en el repartiment d’Àfrica? Sobretot Gran Bretanya i França, que eren les que controlaven la major part del territori. Sobretot els seus interessos van entrar encol·lisió a Egipte, que interessava especialment perquè permetia un pas segur a través del canal de Suez cap a les colònies d’Àsia. A més van ser sobretot britànics i francesos els que van explorarÀfrica i van apoderar-se de les zones més estratègiques (riu Zambesi, riu Congo, costa africana).
d. A qui anava dirigit aquest document? A tots els països que el van signar. Es va fer per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conferencia de Berlín
  • Conferencia De Berlin
  • La conferencia de berlin
  • Conferencia De Berlin
  • Conferencia de Berlin
  • conferencia de berlin
  • Conferencia de berlin
  • Conferencia De Berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS