Conferencia de Berl n copia

Páginas: 4 (965 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2015
Conferencia de Berlín. Acta general. Febrero de 1885

Ens trobem davant d'un text històric de caràcter jurídic, concretament es tracta del preàmbul de l'Acta General de la Conferència de Berlín,celebrada entre novembre de 1884 i gener de 1885 a la capital de l'Imperi Alemany. Aquest acord significarà el punt de partida per a la gran expansió imperialista i el repartiment i ocupació de lapràctica totalitat del continent africà entre les potències europees.


De l'anàlisi del text podem dir que la Conferència de Berlín es va celebrar en aquesta ciutat a instàncies del govern alemany, que vacongregar a la capital alemanya als sobirans d'Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Regne Unit de Gran Bretanya, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Rússia, Suècia iNoruega, i Turquia. S'hi detalla com s'organitza la conferència per evitar conflictes entre els diferents països i regular per a un futur el ja iniciat procés d'ocupació del continent a partir de les sevescostes, assegurar la lliure navegació pels grans rius del vessant atlàntic, al Congo i el Níger, i garantir així el lliure comerç en les seves ribes.

El text, tanca un entramat i una intencionalitatmés profunda. La Conferència de Berlín no és sinó el punt àlgid d'un procés, l'imperialisme i l'expansió colonial, que no respon a una única causa, sinó a moltes, d'índole tant política comeconòmica. Els motius econòmics són importants, ja que després de la crisi de superproducció de 1873 -al que fa al·lusió en el text quan es refereix al "desenvolupament del comerç" - i el tancament dels mercatseuropeus, ja que els diferents països, excepte Gran Bretanya , van aplicar mesures proteccionistes, van portar a les oligarquies a pressionar als governs per obrir nous mercats en els quals vendreels seus productes i solucionar el conseqüent problema d'atur dels obrers. També es fa referència en l'Acta al "desenvolupament de la civilització" i l'augment del "benestar moral" al continent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Conferencia De Berl N Expo Historia
  • Berl N
  • Berl N
  • La Crisis De Berl N
  • Bloqueo De Berl N
  • LA CAIDA DEL MURO DE BERL N
  • LA CAIDA DEL MURO DE BERL N
  • NHOW BERL N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS