conferencia justicia juvenil resumido

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil

En la present síntesi crítica de la conferencia/seminari de l’àmbit de Justícia Juvenil a Catalunya, emmarcaré els puntsd’interès i a destacar d’aquesta.

La professional de l’àmbit, va iniciar el seminari emmarcant la llei orgànica 5/2000. D’aquesta última modificació de la llei, m’agradaria destacar dos punts importantsque es passen a tractar i treballar, que són: la importància de donar l’interès superior al menor i la funció reintegradora i educadora que s’implanta.

En el primer punt caldria tenir en compteels interessos personals del menor per a una millor atenció i tractament d’aquest. Així, també es protegeixen els Drets fonamentals del jove, per tal de no oblidar-los ni vulnerar-los. Tot i serinfractors de la llei, aquests joves o menors, també consten d’un seguit de drets que s’han de respectar.
El segon punt a destacar, engloba la funció reintegradora i educadora, que permetrà equiparar lajustícia juvenil del nostre país amb la justícia en matèria de menors a nivell europeu. De forma que les sentències i programes reintegradors seran més actuals i efectius.

Es va comentar, que la lleiorgànica 5/2000 ha de complir 4 mesures:
Assessorar sobre les circumstàncies personals, psicològiques i socials del menor a fiscalia i jutjat de menors.
Gestionar els processos de conciliació,reparació i mediació entre els menor i la víctima, sempre hi quan ho autoritzi la fiscalia
Executar mesures de medi obert; així com les mesures d’internament.

Trobo d’especial importància ferreferència a la gestió dels processos de conciliació, reparació i mediació, perquè si s’aconsegueix veure el rerefons del problema; o sigui el motiu pel qual el menor ha vulnerat la llei cometent un delicte, esfacilitarà la sortida i reinserció a la societat.

D’altra banda, trobo de vital importància destacar la funció de les mesures de medi obert, ja que permeten la integració del menor sense una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Justicia Juvenil
  • Resumen Conferencia
  • Resumen De Conferencia
  • Video Conferencias y Justicia
  • Justicia Juvenil Restaurativa
  • justicia juvenil en nicaragua
  • Sistema De Justicia Juvenil De Puerto Rico
  • Resumen conferencia coaching

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS