Configuració programari

Páginas: 11 (2722 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
PRÀCTICA 2 – Gestió de la Configuració

Presentació
Cada vegada més empreses incorporen un responsable de configuració del programari. Aquest responsable assumeix les tasques de gestió de la configuració d'un o diversos projectes i estandarditza els diferents procediments de l'empresa.

Competències
Amb aquesta PRAC2 es treballen les següents competències:
Aplicació dels coneixementsapresos a un context real
Capacitat d’anàlisi i síntesi
Capacitat de comunicació escrita en l’àmbit acadèmic i professional

Objectius
L'objectiu de la pràctica és que assimileu els continguts del mòdul aplicant-los a un cas pràctic.

Descripció de la Pràctica
Enunciat

Una empresa manté una còpia mestra del seu programari en un servidor. El codi es troba en una partició a la que tots elsprogramadors tenen accés, tant de lectura com d’escriptura, però només ho poden fer mitjançant una aplicació, que actualment està en desenvolupament.

De moment, l’aplicació obliga a deixar un comentari en un text lliure on la norma diu que cal escriure el nom del programador, l’operació que fa (extracció o inserció de codi) i el motiu per què la fa. A més, té un camp per a la data, que s’informaautomàticament i una llista amb els noms de tots els mòduls disponibles i de la que cal marcar aquells amb els que es vol treballar. En cas de pujar nous mòduls, s’han de donar d’alta a l’aplicació.


Quan un programador vol modificar un mòdul, utilitza l’aplicació i anota les dades necessàries. Després, pot extreure els mòduls i copiar-los en un altre servidor on hi ha una còpia delsexecutables i llibreries per poder modificar i compilar els mòduls.
Al finalitzar les proves, copien el codi modificat en el servidor mestre mitjançant la mateixa aplicació.

Tenint en compte el context descrit, respon les següents preguntes:

1. Què opines del procediment de la gestió de la configuració del programari del projecte? Què compleix i què no?
La gestió de la Configuració es el procésd’identificar i definir els elements del sistema, controlant els canvis d’aquests elements durant tot el seu cicle de vida, registrant i reportant l’estat dels elements, les sol·licituds de canvi i verificant que els elements estiguin complerts i que a més siguin correctes.
El poder tenir una bona gestió de la configuració implica, identificar la configuració del software en punts determinats en eltemps, un control sistemàtic dels canvis en la configuració i el manteniment de la integritat i traçabilitat de la configuració durant tot el cicle de vida del projecte.
Les activitats bàsiques que cal tenir controlades son:
Identificació: reflex de l’estructura final del producte que volem construir, amb les seves classes de components, on els hi donarem un nom, una identificació de versió i unaidentificació de configuració.
Control: Cal controlar els canvis que es facin durant tot el seu cicle de vida, assegurant que el software sigui consistent a traves de la creació d’una línia base del producte.
Estat: Cal registrar i reportar l’estat dels components i sol·licituds de canvi.
Auditoria i revisió: S’ha de validar el producte estigui complert i així mantenir la consistència entre elsseus components, assegurar que estiguin en un estat apropiat durant tot el cicle de vida del producte, i que ell mateix sigui una cadena ben definida de components.

En el procediment que ens mostra, estan utilitzant un procés molt a alt nivell, on si podem identificar alguns aspectes funcionals però no hi son tots.
Identifiquen els components, ja que els programadors tenen accés a ells, onels poden anar a buscar a traves de d’una llista amb els noms de tots el mòduls disponibles, i on tenen que marcar aquells amb els que vulguin treballar. D’aquesta manera queden identificats aquelles parts on el s’està treballant amb el codi davant a tenir informats als altres programadors del seu ús. Els camps obligatoris per mantenir identificat l’ús d’aquell component es per mitjà d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El programari
  • El Programari
  • Tipus De Programari
  • Configuraci n
  • programari
  • Introducció Al Programari Lliure
  • Maquinari i programari
  • maquinari i programari

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS