Conflicte Palestina

Páginas: 3 (706 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015

ORIENT MITJÀ:
UN CONFLICTE PENDENT












Pedro Peñaranda
Otmane Aammouri
4tC
2014-2015






1.Pròxim Orient en la primera meitat del segle XX

Tot va començar amb les idees sionistes que vanacabar donant lloc al moviment sionista que era un moviment polític en que tenia unes ideologies que afirmaven el dret dels Jueus a tindre un estat per al poble que. Perquè gran part dels jueusvivien als Estats Units o a Europa i llavors eren sota l’estat del país on vivien, per això volien tindre un propi estat jueu per al poble jueu. I tenien pensat en localitzar el seu estat a la palestina.1.2.Intervenció d’Anglaterra
En el context de la primera guerra mundial, Anglaterra al donar-se conte de que els jueus volien tindre el seu propi estat van decidir donar suport a les idees sionistesque aquesta decisió va ser nomenada Declaració de Balfour. Comprometien a afavorir la creació de l’estat o el territori jueu. Al acabar la Primera Guerra Anglaterra va ser
concedida el mandat dePalestina

1.3. Immigració Jueva
En el període d’entre guerres hi va haver-hi molts jueus que immigraven per fugir del règim nazi ja que aquests hi eren en contra seu. Al acabar la segona Guerra Mundialja hi són 600.000 jueus a Palestina i 1.200.000 arabs.

1.4. Causa dels Conflictes
Al ser tants Jueus van començar a oposar-se ala presencia britànica fent atemptats terroristes amb aquests atemptatsvan aconseguir que Anglaterra es retirés del Mandat de Palestina i que s'acabes dividint en dos estats: un de jueu i un altre d'àrab però el problema era que el jueus que eren bastants menys que elsàrabs van aconseguir més territori que els àrabs ja que van ser apoyats per les grans potències com els E.E.U.U i Europa.

2. Les Guerres Araboisraelianes

El dia que es va crear l’estat d’israel elaàrabs van enviar les seves tropes per a que ataquesin l’estat. Aquell mateix dia va començar la Primera Guerra Araboisraeliana.

2.2. Primera guerra Araboisraeliana
Aquesta guerra va començar l’any...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto palestino
  • Conflicto Palestino
  • Conflictos en Palestina
  • Conflicto Palestino
  • Palestina en conflicto
  • Conflicto palestino
  • Conflicto Palestina
  • El Conflicto En Palestina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS