conflicte

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
1.EL MARC GEOGRÀFIC I ELS ORÍGENS DEL CONFLICTE

4. La creació de l’estat d’Israel i la evolució dels territoris ocupats per jueus i palestins a partir de la segona meitat del s. XX

Es proclamaEstat Israel al 1988 quan el Consell Nacional Palestí proclama l'estat Independent de Palestina, amb Yasser Arafat com a president.
Palestina abans de 1946 ocupava gairebé tot el territori de laregió de Canaán, mentre que els jueus restaven en petites regions del nord del territori i en una petita part del nord-est.
Al 1947, amb el Pla de Partició, el poble jueu va guanyar territori: es va feramb el sud de la regió i amb zones situades al nord, mentre que els palestins es van quedar amb una franja en la costa, al sud-oest de la regió, i amb una gran zona al nord.
Entre 1948 i 1967,Israel es va fer amb més territori i va ocupar porcions de territori palestí que es trobaven sota la seva ocupació en 1947, va reduir l'ocupació palestina a la costa sud-oest, i es va fer amb la petitaregió al nord.
Finalment, amb la construcció del mur al 2002, la regió va quedar repartida d'una forma similar a la de 1967, però amb una major ocupació de jueus dintre de territoris palestins, senserespectar els limits del mur.


5. Orígens del poble jueu i del poble palestí

El debat sobre els drets històrics que reclamen els jueus sobre el territori de Palestina es remunta a 3.000 anysaC. En aquest debat intervenen la història, els textos bíblics i les seves diferents interpretacions.
Les primeres tribus de Canaán, d'origen semita, son esmentades al Gènesi: sidonites (a la costanord), hetites (Hebron), jebusites (Jerusalem), amorites (a l'est dels hetites i a l'oest de la mar Morta), girgasites (regió de Sequem), hevites (al nord dels jesubites), arquites, sinites, arvadites,zemarites, i hamatites. Als cinc darrers no se'ls esmenta a la història de Palestina i haurien emigrat cap al nord. La resta va romandre mes al sud. La part sud de la costa pertanyia als cananeus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflictos
  • Conflicto
  • Conflictos
  • el conflicto
  • cONFLICTOS
  • Conflicto
  • Conflictos
  • conflictos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS