Conflicto China y Taiwán (Catalán)

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
Xina - Taiwan

Localització

Xina està situada a Àsia, a les riberes occidentals de l’oceà Pacífic.
Taiwan és una illa situada a 200 km al sud-est de la Xina continental.



Conflicte

Afinals del segle XIX, després de la guerra xinès-japonesa, Taiwan es va transformar en colònia japonesa fins a finalitzar la Segona Guerra Mundial. Després de la derrota del Japó, Taiwan va serretornada a l'esfera d'influència del govern nacionalista xinès, presidit per Chiang. Però cap a 1949, després del revés en la guerra civil xinesa i mentre que en el territori continental es constituïa laRepública Popular de la Xina sota el règim comunista, Taiwan es va convertir en el refugi de Chiang.

Així, la política de Taiwan estaria marcada, des de llavors, per dues qüestions fonamentals: ladiversitat de la seva població i la seva relació amb la Xina Popular que reclamava la sobirania sobre l'illa.

Al principi, Chiang estava decidit a llançar-se a la reconquesta de la Xina continental.No obstant això, dos elements provocar el debilitament de la seva posició en els anys setanta: l’acostament diplomàtic de RPC amb els Estats Units i el reconeixement de l'Organització de les NacionsUnides a aquesta, com a únic representant legítim. Aquestes qüestions van dissuadir a Chiang del seu propòsit, i així va començar a centrar la seva política en la prosperitat del territori.
A més,va iniciar una sèrie de reformes polítiques obrint pas a altres partits polítics i convocant a eleccions el 1980 i 1983. Qui el va succeir va ser el taiwanès, Lee.

Al començament dels noranta es vaaplicar una sèrie d’esmenes constitucionals que van aconseguir travar les pretensions de sobirania de la Xina Popular sobre Taiwan.

Ara per ara, el govern xinès afirma que Taiwan forma part de laRPC i que és un territori sagrat i inseparable. El primer ministre taiwanès, Sa Tseng-chang considera inacceptable que els defineixin com a part de la RPC.

Taiwan vol ser reconegut com a país...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto entre China y Taiwan
  • Conflicto China-Taiwan
  • Conflicto entre china y taiwán
  • Conflicto China Taiwan
  • conflictos China-Taiwan,Pakistan-India
  • Cultura de Taiwan y China
  • Taiwan vs. china
  • Relación China-Taiwan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS