conflicto judeo palestino

Páginas: 4 (832 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2014
LA Globalització De l’Agua Y EL Conflicte D’ORIENT PRÓXIM
Origen del conflicte:
El Secretari General de l’ONU Butros-Ghali va afirmar a finals dels anys 80 que “la próxima guerra en OrientePróximo será una guerra del agua”. Dir que no podem justificar cap guerra per el control dels recursos hídrics però si ho podem classificar com un conflicte.
Es a dir, tenir clar que l’aigua es essencialper els països d’Orient Pròxim, però saber que les diferents guerres produïdes no es poden considerar “hidroconflictes”; però si que el motiu dels diferents enfrontaments que han tangut en aquestaregió, es entorn a aquest recurs;a l’aigua. També es importat dir, que l’aigua sempre ha estat present en aquets tipus de conflictes no tant sols per motius de repartiment, sinó per poder tenir-ne unapossessió sobre ella.
Finalment dir que aquest recurs es vital per el futur del estat Palestí, ja que tenir un accés als diferents recursos per a les seves poblacions també podrà permeta undesenvolupament econòmic en l’agricultura.
Les postures dels diferents grups:
Abans d’esmentar les diferents postures que tenen cada grup i saber el que defensen, dir que podríem establir una característicadels 5 grups que tenen en comú. Aquesta, es la de poder solucionar el problema i així acabar amb el conflicte establert pels diferents estats.
GRUP 1:
El grup 1 està format per una empresamultinacional energètica que estan situats a la part nord de Israel entre el “Río Jordán i Afluentes”.
Destacar que aquest grup per poder realitzar les diferents tasques, son clars defensors de utilitzar elsrecursos hídrics i així poder aconseguir construir diferents naus on poder emmagatzemar el consum realitzat per aqueta regió. També es importat destacar la importància que donen a la reutilització, jaque aquest grup utilitza l’energia renovable per així poder fer que la regió no hagi de tenir un constant dependència sobre els grans països productors de petroli.
Finalment dir que apart d’aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La ética en el conflicto judeo-palestino
  • Derechos Humanos en la SGM y el conflicto Judeo-Palestino.
  • Conflicto palestino
  • Conflicte Palestina
  • Conflicto palestino
  • Conflicto Palestino
  • Conflictos en Palestina
  • Conflicto Palestino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS