Conflitos motivacionales

Páginas: 16 (3773 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2010
MOTIVACIÓ i EMOCIÓ
Semestre set10 – feb11

David Perez Tarin

PAC - 1 MOTIUS PRIMARIS I SOCIALS I CONFLICTES MOTIVACIONALS
Part I El 9 d´ agost de 2010 el món sencer va despertar-se amb la notícia de que 33 miners desapareguts al nord de Xile, i que havien estat donats per morts, continuaven amb vida a l´ interior de la mina on treballaven, a 700 metres de profunditat. Malgrat l´ eufòriaque va contagiar tot el país per la miraculosa troballa, ràpidament es va saber que degut a la profunditat on es troben atrapats i a les dificultoses condicions tècniques del rescat, els miners hauran d´ esperar entre 3 i 4 mesos per poder sortir del seu captiveri. Tot i que els tècnics han aconseguit millorar la seva qualitat de vida durant aquest temps (mitjançant el subministrament d´ aliments,comunicacions esporàdiques amb les seves famílies mitjançant videoconferència, restauració dels cicles de llum) hauran de conviure en un espai d´ aproximadament un metre quadrat per persona en condicions certament extremes. a) A partir de la teoria de la piràmide motivacional postulada per Abraham Maslow, reflexiona sobre quins efectes pot tenir aquest episodi en el miners xilens per a cada un delsestadis de la piràmide motivacional.

Els fets viscuts i els que estan vivint els miners xilens, si els analitzem mitjançant la teoria de la piràmide motivacional de Maslow, podem apreciar com afecten en cadascun dels cinc estadis, els de necessitats de manca o privació fins els de necessitats de creixement. Seguint l‟estructura dels estadis de la piràmide motivacional de Maslow, podemdeterminar quins son i com afecten els fets: - Estadi fisiològic: estadi on es generen les necessitats més bàsiques, les necessitats de supervivència ( son, set, gana, etc). En el cas dels miners aquestes necessitats les poden assolir mitjançant una sonda de comunicació amb l‟exterior per on reben alimentació i es realitza una restauració dels cicles de llum i ventilació del recinte on resten resguardats.- Estadi seguretat: estadi on es generen les necessitats de protecció, aspectes que garanteixen la vida en el seu ambient, relacions familiars / laborals i la creació d‟una certa estabilitat en el medi social de l‟individu. Aquestes necessitats s‟assoleixen a traves de la comunicació dels miners amb l‟exterior, mitjançant les notes escrites als familiars i posteriorment comunicacions esporàdiquesamb videoconferència, la informació que reben dels companys explicant quines tasques es porten a terme per alliberar-los (ajut de tècnics de la NASA). Un altre aspecte que ajuda en la creació d‟una estabilitat, un ordre, son les instruccions que reben per porta a terme la distribució de les diferents tasques que han de realitzar durant el temps que duri el rescat.

1

MOTIVACIÓ i EMOCIÓSemestre set10 – feb11

David Perez Tarin

PAC - 1 MOTIUS PRIMARIS I SOCIALS I CONFLICTES MOTIVACIONALS
- Estadi afiliació: estadi on es generen les necessitats de pertinença a grups socials i d‟afecte (estimar i ser estimats), la relació de matrimoni – amics – societat. Els fets que ajuden assolir aquestes necessitats son els que demostren l‟afecte dels altres com la repercussió en la societatxilena dels fets, reben la visita del president del país, les demostracions d‟interès i estima per personatges populars com jugadors de futbol del propi país i de l‟estranger ( jugadors del Barça envien samarretes signades). Una altra mostra es el fet que un dels miners demanar per casar-se a la seva parella. - Estadi autoestima: estadi on es generen les necessitats d‟afirmació personal i dereconeixement que fan els altres. Les demostracions d‟afecte que reben dels companys, familiars i la resta de persones involucrades en les tasques d‟alliberament, tant a nivell de grup valorant la seva feina de miners, una feina d‟alt risc, com personalment, es el que els proporciona a cadascun una autoestima suficient per què no es generi un estat de depressió generalitzat. - Estadi autorealització:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflitos
  • CONFLITO
  • conflito
  • Conflito
  • conflito
  • Conflito
  • Conflitos
  • Motivacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS