confuci

Páginas: 6 (1483 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2013

FILOSOFIA DEL TAEKWONDO
Els ideals de la filosofia del Taekwondo
La filosofia del Taekwondo està basada en els estàndards ètics, morals i espirituals amb els quals els homes poden viure junts en harmonia. Aquests estàndards estan inspirats en grans personatges de la història Coreana.
El famós servei militar coreà mai va envair cap país que l’envoltava en la seva història d’uns 5000 anys,però va lluitar amb coratge i va fer molts sacrificis per a defensar la seva terra dels enemics que volien envair-la.
La filosofia del Taekwondo es per a construir un món més pacífic. I per a aconseguir aquest objectiu el Taekwondo comença amb el fonament, l’individu.
L’art del Taekwondo s’esforça per a desenvolupar els aspectes positius de la personalitat de l’individu les quals són:Respecte, Cortesia, Bondat, Integritat, Fidelitat, Humilitat, Coratge, Paciència, Perseverança, Autocontrol, Esperit indòmit i Responsabilitat per a respectar totes les formes de vida.
Per aconseguir aquests objectius es necessita un entrenament dur i molts no aprenen lo suficient per a aconseguir la perfecció en aquests aspectes. Tot i així, és l’esforç físic, mental i espiritual que cadascú dedica al’entrenament el que ajuda a desenvolupar aquests atributs positius i a la seva percepció de l’entorn i de les persones que l’envolten.
I el fet de que una persona s’esforci en millorar els aspectes positius de la seva persona fa que, a la vegada, ajudi i influenciï a les persones que l’envolten tant a través del que vol ensenyar, de les seves accions personals com dels principis adquirits através de la pràctica pròpia del Taekwondo. Les persones s’uneixen per convertir-se en famílies, les famílies formen comunitats i les comunitats es fusionen per tal de convertir-se en una nació, i són aquestes nacions que formen el nostre món. Per tal d’ajudar a construir un món més pacífic, el Taekwondo comença la seva instrucció en les persones com a individu.
Amb el temps, molta gent hapracticat Taekwondo, ha après els seus ensenyaments fins que la filosofia del Taekwondo ha influït, d’una manera positiva, en les persones, families, comunitats i nacions amb l’objectiu d’aconseguir la unificació de totes les nacions i que aquestes es dediquin a ajudar-se entre elles.



Desenvolupament de la filosofia del Taekwondo
La tasca d’interpretar correctament la filosofia que el Taekwondoens aporta, així com millorar amb ella, entendre-la i desenvolupar els atributs positius del individu no és gens fàcil i podria ser comparada amb una metamorfosi personal. La manera d’interpretar-ho a l’hora de practicar Taekwondo és el canvi d’una persona que passa a través de cinturó blanc a cinturó negre i es converteix en mestre amb temps i esforç, de manera que totes les experiènciesadquirides amb l’entrenament aconsegueixen una millora en l’individu, però és una tasca llarga i difícil.
El Taekwondo s’esforça en aquesta unificació de l’individu, on nacionalitats i creences no hi tenen res a veure. Tots els practicants segueixen un mateix camí, desenvolupant així l’individu en si i la fundació d’un món pacífic. No importa el color de la pell, ni la religió, ni les seves fronteresnacionals, tots busquen una cosa, la pau. I aquesta pau només es pot aconseguir si cada persona ha trobat la pau dins de si mateix. El Taekwondo ajuda al cultiu d’aquesta pau interior i el desenvolupament d’un individu responsable i equilibrat.
Els aspectes físics i d’entrenament del Taekwondo són un camí per a aconseguir els seus ideals. Es tracta del desenvolupament mental i espiritual d’unapersona a la qual el Taekwondo ajuda a trobar el camí. La filosofia del Taekwondo es pot aconseguir a través del cultiu i la maduresa dels tres aspectes de l’art: el benestar físic, mental i l’equilibri espiritual en cada individu. Una vegada que aquests tres aspectes han estat inculcats i assolits, llavors la maduració de la persona per a aconseguir la seva pau interior es troba en el camí del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Confucio
  • Confucio
  • confucio
  • CONFUCIO
  • confucio
  • Confucio
  • Confucio
  • confucio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS