Conquesta organització i explotació colonial

Páginas: 4 (760 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014

Socials

Conquesta, organització i explotació colonial



Ies Valldemossa






Gabriela Monsalve 4t. A
Exploració i Conquesta:
Amitjans del segle XIX gran part de l’interior d’Àfrica, Àsia i dels oceans era pràcticament desconeguda. La recerca de nous territoris per expandir-se va propiciar una sèrie de viatges científics id’exploracions geogràfiques .
Les primeres expedicions europees van ser portades a terme, principalment, per britànics i francesos. Entre els exploradors més prestigiosos van destacar els britànics Livingstoni Stanley i el francès Brazza, que van recórrer i cartografiar l’Africà central.
Durant el procés colonialista l’adquisició d’un territori, la seva confirmació com a colònia i la seva inclusió en elsistema imperial metropolità es realitzava normalment en tres fases successives:
En primer lloc s’explorava el territori. Molt sovint eren els comerciants i els missioners els que prenien lainiciativa de les exploracions. Les notícies que aquestes donaven a la metròpoli eren confirmades per uns exploradors professionals al servei de societats científiques o dels governs.Després de l’exploració del territori, la conquesta es va portar a terme d’una manera relativament ràpida i fàcil per la superioritat militar i tècnica dels països colonitzadors.
Peraconseguir-ho, els europeus van utilitzar les rivalitats internes entre les tribus i les ètnies indígenes per mantenir-les dividides i per reclutar tropes al seu servei, la signatura de tractats amb elsindígenes era una farsa que equivalia a imposar l’ocupació dels territoris. Per controlar els territoris seria fonamental, en molts casos, l’ajuda dels nous mitjans de comunicació i transport (telègraf, ferrocarril etc. )














La tercera fase comportava l’organització i l’administració dels territoris conquerits. Així, un cop conquerit el territori, la nova colònia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • organització i gestió de la biblioteca
  • etapa i venezuela colonial
  • Apunts Organització social i relacions de poder
  • Explotacio i administracio d'un espai web
  • Estructura i organització empresarial
  • economia i organització d'empresa
  • APUNTS ORGANITZACIO I LEGISLACIO
  • Protocol I Organitzacio 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS