Conseqüències de les plaques tectòniques

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2014
CONSEQÜÈNCIES DE LES PLAQUES TECTÒNIQUES

PLEGAMENTS: En la zona interior de l’escorça terrestre es produeixen enormes forces que acaben per deformar-la. Aquestes forces, actuant durant milionsd'anys, fan que l'escorça s'ondi i formi plecs, en un lloc s'aixeca el terreny, en un altre s'enfonsa, això se'n diu plegaments.
FALLES: La terra està formada per unes peces que al desplaçar-se esprodueix un sisme (conjunt d’ones de xoc). Les falles són desplaçaments de les peces que fa que aquestes es moguin i acostumen a passar a terrenys del tipus sedimentari (Dit del terreny o de la roca ques’han format per dipòsit al fons de les aigües).
VOLCANS: Són muntanyes, que en podríem dir sortides de materials procedents de l'interior. Acostuma a ser la lava, cendra... Porta molt d'interès per laciència, ja que és l'únic lloc per on podem entrar en contacte amb l'interior de la Terra.
TERRATRÈMOLS: Conjunt de sacsejades de la superfície de la Terra perceptibles en una zona en grau variable ique respon a la pertorbació que provoca l’arribada de les ones sísmiques en propagar-se des de l’indret on s’ha produït un moviment brusc i ràpid entre blocs rocallosos (sisme).
ONES SÍSMIQUES: Sónla propagació de pertorbacions temporals del camp de esforç que genera petits moviments en un medi. Les ones sísmiques poden ser generades per moviments tel·lúrics naturals, els més grans dels qualspoden causar danys en zones on hi ha assentaments urbans.
TSUNAMI: Un tsunami es un terratrèmol dintre l’aigua. Produeix quan les plaques tremolen i formen unes grans ones gegantesques. Forma unasèrie d’onades del mar que destrueix tot el que té al voltant, i en apropar-se a la costa forma inundacions.

Exemples de catàstrofes naturals
L’accident de Chernóbil: El 26 d'abril de 1986 es vaproduir a Ucraïna l'accident nuclear més greu de la història. S’estima que la quantitat de material radioactiu alliberat va ser unes 500 vegades més gran que la de la bomba atòmica llançada a Hiroshima...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tectoniquees de plaques
  • Origen De Les Plaques Tectòniques
  • Les plaques tectòniques
  • LES PLAQUES TECTÒNIQUES I ELS SEUS MOVIMENTS
  • Plaque
  • La tectonica de plaques
  • les plauqes tectoniques
  • Intercambiador de plaques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS