Conseqüències psicològiques dels maltractes en el context familiar

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
Conseqüències psicològiques dels maltractes en el context familiar: un enfocament evolutiu.
1. ¿Qué es el maltrato infantil?
El concepte de maltractament infantil designa el maltractament físic iemocional, l'abús sexual, la desatenció i el tractament negligent dels nens, així com la seva explotació amb fins comercials o d'un altre tipus. El maltractament infantil es dóna en diferentscontextos (OMS 2009).
En la mateixa definició se’ns enumera el diferents tipus de maltractes: FÍSIC, PSICOLÓGIC O EMOCIONAL, DESATENCIÓ I L’ABÚS SEXUAL.
FÍSIC: ús deliberat de la força física contra un nende manera que ocasioni, perjudicis per a la salut, la supervivència, el desenvolupament o la dignitat del infant.
PSICOLÓGIC O EMOCIONAL: manté el nen en un entorn inadequat al seu desenvolupament isense suport.
DESATENCIÓ: deixadesa per part d'un progenitor o un altre membre de la família - quan estan en condicions d'oferir- pel que fa al desenvolupament i benestar del infant.
ABÚS SEXUAL:participació d'un infant en activitats sexuals que no comprèn plenament, en les quals no pot consentir amb coneixement de causa o per a les quals no està prou desenvolupat, o que transgredeixen lleis otabús socials.
* Quan el nen no és la víctima directa:
2. Conseqüències psicològiques del maltractament
El maltractament comporta unes conseqüències psicològiques com:
Preescolar
Afecte: el nendesenvoluparà un afecte insegur, sense tenir una estratègia clara per tractar amb el seu cuidador en situacions d'estrès.
La por que senten aquests nens pot activar conflictes entre la seva tendènciaa buscar proximitat amb la mare i la seva tendència a evitar-la per experiències prèvies de rebuig que la converteixen en poc previsible.

Construcció d'un jo autònom: al no haver-se establertcorrectament el vincle d'afecte l'infant no tindrà una font de seguretat per poder explorar el món per ell mateix, ja que en situacions noves tendeixen més a l'estres.
Comportament social amb iguals:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contexto de la familia
  • El Contexto Familiar
  • Contexto familiar
  • El contexto familiar
  • el contexto familiar
  • Contexto familiar
  • contexto socio familiar
  • CUESTIONARIO DE CONTEXTO FAMILIA SECUNDARIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS