Consequències i gerra mundial

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2010
A partir de la lectura del Recull Documental (és el fitxer que hi ha penjat abans d'aquesta tasca) i dels apunts fes un text argumentant * quines creus que van ser les conseqüències de la PrimeraGuerra Mundial.*Argumentar no vol dir llistar les conseqüències que apareixen al quadern, sinó deduir-ne totes les repercussions. La valoració de l'exercici es basa precisament en aquesta capacitatdeductiva i argumental.

Com a qualsevol gerra les conseqüències més dures són les humanes i en la I Guerra Mundial aquesta xifra és esgarrifant, més de 8 milions de morts i més de 25 milions entreferits i mutilats.
Sense oblidar-nos de la fam de milions de persones (especialment russos) fent detonant de la revolució en contra del sistema polític (tsarisme).
Econòmicament la destrucció decarreteres, fàbriques, pobles i ciutats és incalculable.
També hem de veure el canvi del mapa polític d'Europa força diferent després de la guerra. L'imperi Austrohongarès va desaparèixer convertint-seen Àustria i Hongria amb dos estats Iugoslàvia i Txecoslovàquia. Tant en la zona dels Balcans com a la del Bàltic també hi van haver força canvis. Alemanya perd indubtablement Alsàcia i Lorena,apart de la zona dels Balcans i molts territoris a favor de Polònia.
Però suposo que això són només xifres i dates que al final no recordarem (tret per l'examen).
Penso que les conseqüències (a mésles humanes com ja he dit) són les morals. Aquesta guerra no va començar com religiosa o ètnica, si no per l'afany de dominar el món, aleshores, el perdedor va patir el cost de pagar els desperfectesde la guerra i molt important, la vergonya de no sentir-se l'amo del món.
Els ciutadans Alemanys mai perdonarien la humiliació de declarar-se responsables de la guerra quan la situació abans delconflicte ja era bastant bèl·lica a tot el món.
El deute que té Europa amb els Estats Units és molt gran, a més recordem que la guerra estava en un punt mort fins que els EUA van entrar-hi. Tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I Gerra Mundial
  • gerra mundial
  • la gerra mundial
  • Gerra Mundial
  • gerra mundial
  • La gerra mundial
  • gerra mundial
  • Conseqüencies ii guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS