Conseqüencies ii guerra mundial

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2011
CONSEQÜÈNCIES DE LA II GUERRA MUNDIAL.

La II segona guerra mundial va finalitzar amb la capitulació del Japó, el 2 de setembre de 1945, després que el exercit nord-americà llances dues bombesatòmiques en el seu territori, a les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki. Alemanya es va rendir poc temps abans, amb l'ocupació de les tropes russes a Berlín al maig del mateix any i l'altra país que formavapart de l'Eix, Itàlia, ho va fer el setembre de 1943, quan Mussolini va ser substituït per Pietro Badoglio.

Va ser un dels conflictes més sagnants i el més gran de tota la historia de la humanitat.Aquest conflicte portava gestant-se des de finals dels anys 20 i durant tota la dècada dels 30. Finalment va esclatar quan els alemanys van invadir Polònia el dia 1 de setembre de 1939, esdevinguen deseguida en un conflicte internacional.

Va ser un conflicte devastador (mols països involucrats, us d'armes nuclears, holocaust, més baixes civils i militars...) de una crueltat inqualificable, queva provocar nefastes conseqüències:

Demogràfiques i socials. L'espantosa xifra de més de 60 milions de morts ( mols d'ells civils), i una infinita quantitat de ferits i mutilats, amb lacorresponent carrega econòmica, milers de desapareguts, es calcula que la xifra total de morts en la II guerra mundial és d'un 3% de la població de l'època. A més l'humanitat va ser testimoni d'un delsesdeveniments més cruels i tristos de la historia com va ser el genocidi dut a terme pel règim nazi (l'holocaust) el món sencer van saber de l'horror dels camps d'extermini, que van acabar amb la vida de 6milions de jueus i 5 milions més d'altres ètnies i grups mal vistos com, eslaus, gitanos, homosexuals, presoners de guerra, persones amb ideologia antifeixista, malalts mentals... tota classe de gentinnocent que per un o altre motiu el regim nazi els tenia com “indesitjables”. Així mateix, les atrocitats vistes i patides, van tenir conseqüències psicològiques en molta població tant civil com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La II Guerra Mundial
  • Ii Guerra Mundial: Consecuencias
  • Ii guerra mundial
  • Consecuencia De La Ii Guerra Mundial
  • II Guerra Mundial
  • II Guerra Mundial
  • II Guerra Mundial
  • La ii guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS