Conseqüències socials a la societat industrial

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
1.Societat industrial.
CONSEQÜÈNCIES SOCIALS:

1.1 Urbanització.
La societat industial va comportar un procés intens d’urbanització ja que va obligar als treballadors a concentrar-se al voltantde les fàbriques i a prop de la ciutat.
L’emigració interior cap a les ciutats procedia majoritàriament de les àrees rurals.
Començaments de segle XIX: 2% de la població habitava a les ciutatsComençaments de segle XX: 78% dels britànics, 60% dels alemanys i el 44% dels francesos.

1.2 Societat de classes.

El ràpid creixament de la ciutats va originar barris socials. La burgesia va crear unnou barri anomenat barris residencials, on no hi havia tanta brutícia ni contaminació industrial. Aquests barris disposaven de serveis públics com clavegueram. S’hi van instal·lar oficines, botiguesi habitatges.
Però també es van crear el barris obrers, que van créixer ràpidament i sense cap planificació: carrers sense pavimentar i per tant quan plovia s’omplien de fang, ho havia clavegueram nitampoc servei de recollida de escombraries. La qualitat de l’edificació era molt baixa. no hi havia aigua corrent ni banys individuals.

1.3. La nova societat industrial.

Els petits propietarises van convertir en jornalers i el nombre de pagesos van anar disminuint com a resultat de la concentració de la propietat i la mecanitazació. La fabricació fabril va fer que una bona part delsartesans s’arruïnessin, perquè els costos de producció eren més elevats que els de la fabricació en sèrie. Per això molts pagesos i artesans van passar a formar part del proletariat industrial.

En aquestnou món industrial els empresaris, banquers i els grans propietaris agrícoles formaven la burgesia. Gràcies a la seva riquesa i a la seva societat influència política i cultural creixent, vaorganitzar la societat segons les seves idees i els seus valors.


1.4 Diferenciació social per gèneres.

L’esfera pública (economia, cultura, art, política) per als homes i la domèstica per a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Societat i moviments socials al segle xix
  • Transformacions agràries, expansió industrial, societat i moviments socials del segle XX
  • G_SO6 La revolució Industrial: la nova societat de classes
  • Societat i moviments socials al segle xix
  • El Camp Espanyol I Societat I Moviments Socials
  • Societat i moviments socials al segle XIX
  • Socials
  • socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS