CONSTITUCIO DE 1931

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
CONSTITUCIÓ DE 1931

El document donat és un document jurídic que consta de sis articles de la constitució redactada al 1931; al inici de la segona República espanyola. Es tracta de una fontprimària. El tema del document és polític amb caire social i religiós. El fragment es pot separar en tres subtemes que s’agrupen en els diferents articles que constitueixen el document: l’article 3er,l’article 26è i l’article 43è fan referencia a la posició del Estat envers a la religió. L’article primer i l’article vuitè tracta sobre tot de la organització administrativa i territorial de l’estat, i peracabar es pot dir que l’article primer y l’article 25è assegura un estat democràtic, just, lliure i igual. La Constitució de 1931 va ser redactada al inici a la segona República espanyola; etapa quedurà fins a 1939 amb el final de la Guerra Civil.
Després del Pacte de San Sebastià i de les primeres eleccions al abril de 1931, es creà un govern provisional per tal de convocar les Corts constituentsi prendre certes decisions d’urgència. Les eleccions, acuradament controlades y lliures de corrupció, va mostrar resultats que evidenciaren la clara divisió del país, on casi el 50% dels vots erenrepublicans mentre que l’altre 50% constituïen grups monàrquics i conservadors. És per això que al juny d’aquell mateix any es redactà una constitució de caire progressista i molt avançada la seu temps;fet que es manifesta en els diferents articles que componen el document.
Atès als articles 3er, 26è i 43è, Espanya es declarà un estat laïcista i per tant no es declarà cap religió oficial; a més,es va aprovar el matrimoni civil i el divorci per causa justa. Aquesta declaració no agradà al la part més conservadora del govern, dels quals molts polítics vinculats a aquests sector van presentarles seves dimissions.
Tanmateix, en qüestions de política administrativa territorial, s’estipulà que l’Estat es configuraria de manera integral, amb la possibilitat de formar governs autònoms en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Constitució 1931
  • An Lisis Texto CONSTITUCI N DE 1931
  • Constituci n 1931 1
  • 1931
  • Constitucio
  • constitucio
  • La constitució
  • Constitucio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS