Constitució Espanyola De 1812

Páginas: 2 (457 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
a) Quin tipus de font és i de què tracta?
La constitució del 1812 es un text que conte molts articles els quals defensen els drets de l’home per igual. Es una Font primària redactada al 1812l’objectiu de substituir les estructures socials econòmiques i politiques de la monarquia absoluta i de l’antic Regim per les d’un estat liberal. Es primària ja que es un document escrit en el mateix momenthistòric i que es va fer servir en el mateix moment. La constitució també defensava els drets de l’home i seguia la idea de que el poder havia d’estar en mans dels ciutadans i no del rei i sobretotpermetia una llibertat d’expressió i d’impremta.
b)Definiu què és una constitució i situeu la Constitució espanyola de 1812 en el seu context històric.
Una constitució és la norma suprema, escrita o no,d'un Estat sobirà o organització, establerta o acceptada per regir. La constitució fixa els límits i defineix les relacions entre els poders de l'Estat.
La constitució del 1812 va sorgir ja queEspanya estava amb guerra amb França perquè Napoleó sense el consentiment del poble havia envaït Espanya per tal de atacar a Portugal i desprès no es va marxar. Per tant els ciutadans espanyols queestaven descontents amb las idees franceses van formar juntes provincials per tal d’oposar-se a les autoritats franceses(en el àmbit polític), però també es van formar guerrilles per expulsar alsfrancesos(àmbit militar). Fins que el exercit francès va tenir que marxar per escassetat de tropes, llavors es van fundar les corts de Cadis que va permetre crear una nova forma d’estat.
c) Expliqueu elsignificat de l’expressió “la sobirania rau essencialment en la nació”, i identifiqueu quines afirmacions del text consagren els principis liberals més importants (sufragi, divisió de poders, igualtat fiscaldavant la llei, etc.) Justifiqueu la resposta.
Aquesta frase te una significat molt clar i precís, ja que ens diu que el poder el te el poble i que per tant qui decideix o hauria de decidir es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Constitució Del 1812
  • La constitució del 1812
  • Comentari De Text De La Constitucio De 1812
  • Història constitució 1812
  • Constituci N 1812
  • LA CONSTITUCI N ESPA OLA DE 1812
  • Constituci Espanyola Teoria
  • LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA DE 1978

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS